Chaufför

Av Sannala
14 jan. 2018 09:47
Visningar: 1117
Hej!

Ska resa till Sri Lanka i mars och resa runt med min familj! Vi är 6 vuxna personer och kommer stanna under 12 dagar. Vi har tänkt oss att starta med en tripp till Nuwara Eliya - Ella - Udawalawe. - Weligama och där stanna några dagar innan vi åker vidare via Galle till Hikkaduwa och stannar där några dagar innan slutligen Colombo.

Rutten till Welligama tar 4 nätter. I welligama stannar vi 3 nätter och likaså 3 nätter i Hikkaduwa, sen 1 natt i Colombo innan vi åker hem.

Nu är frågan? Vi har fått tag i en bra chaufför efter goda rekommendationer och han har gett oss ett pris gör hela tiden 12 dagar och 11 nätter, USD 750, Men egentligen betalar vi för mycket tid som vi inte behöver chaufför i Weligama och Hikkaduwa.
Ska man boka en annan taxi när man är i Weligama till de transporter man behöver sen? Blir det lika mycket som att ta samma chaufför?
Vad tror ni?
6 feb. 2018 18:00 (redigerad)
Hej! Jag skulle åka tåg till Nuwara Eliya/Ella, den resan är hisnade vacker. Vi missade att förboka biljetter och åkte bil mellan Kandy och Ella. Kostade 14 000 rupies och var ganska slingrigt men fint. Från Ella tog vi bil till Udawalawe, det kostade 7500 rupies. Från Udawalawe till Mirissa kostade bil 8000 rupies. Mellan Mirissa och Hikkaduwa tog vi tåg, gick på typ 400 rupies totalt (helt galet billigt!). Slutligen tog mellan Hikkaduwa till Negombo 7500 rupies. Vi hade olika chaufförer varje gång (som våra värdar på boendena fixade), gick smidigt. Jo, från Hikkaduwa tog vi tuc tuc till Galle över dagen, gick på 2500 rupies tur/retur.
Så lite riktmärken att jämföra med för er när ni planerar (fast vi var ju två pers + 1 barn på en bil).
Tuctuc, tåg och bil är jättelätt att fixa på alla ställen!

Om ni inte har bokat boende redan så kan jag verkligen rekommendera 2 superbra och mysiga boenden. I Ella så Village View Homestay (kolla på Air bnb). Bra pris, helt makalös utsikt och godaste frukosten!
I Hikkaduwa så Garden on sea www.gardenonsea.com Så fint och precis vid revet, kan inte nog rekommendera detta ställe! Men boka i tid på båda ställena, de har bara 3 dubbelrum på resp ställe.
Hälsningar, Emma
Av Sannala
10 feb. 2018 09:18
Tack snälla för tips!
Nu har vi bokat chaufför efter rekommendationer men bra att läsa och jämföra med hur ni gjorde!
Vi har förbokat våra boenden eftersom vi är 6 st och behöver 3 rum, tar fort slut på de populära ställena!
Vi landar på natten och tar in på ett hotell i Negombo, sen åker vi vidare på morgonen till Nuwara Eliya och går på tåget till Ella. I Ella stannar vi två nätter innan vi åker vidare till Udawalawe och Weligama och Hikkaduwa. Blir intensivt i början men vi vill spendera mesta delen vid kusten i Weligama och Hikkaduwa.

Tittade på boendet i Hikkaduwa ser härligt ut! Kunde man få frukost där eller ordnade man alla måltider själv?
10 feb. 2018 12:07
De ordnade frukost där för ca 700 rupies/pers om man ville! :-)
Runt omkring finns massor av restauranger. Men det var skönt att ha tillgång till ett kök för att kunna kyla lite öl och barnmat. Låter som ni har en riktigt bra resa framför er. Safari i gryningen i Udawalawe var fantastiskt! Ella var jättefint (inte själva stan, men omgivningarna). /Emma
Av Sannala
10 feb. 2018 12:28
Okej!
Och vi som har tänkt transferhemmet för elefanterna först och sen safari kl 15.
20 feb. 2018 12:30
Emma1984, en fråga till dig bara! Vi är en familj på 2 vuxna och 3 barn (2-12år) som tänkte åka ungefär den rutten som ni gjorde. Vi har aldrig varit i Sri Lanka och har fått ett väldigt dyrt pris på en rundtur på 6 dagar från en byrå här i Sverige (typ 30 000 kronor). Funderar nu på om vi "vågar" chansa och ordna chaufför på plats? Såg att ni fick hjälp på varje ställe ni bodde och hade olika chaufförer varje sträcka. Vågar man det med barn eller vad säger du? Vi är ju fler så vi behöver ju säkert en liten minibuss eller något :-). Vi funderar på att ta Yala nationalpark i stället, vad jag kan läsa mig till så är det halva tiden i bil. Gick det bra för er att åka med ert barn? Tacksam för lite hjälp på traven! Ursäkta Sannala att jag frågar på "din tråd"! Med vänlig hälsning /Madde
20 feb. 2018 15:16
Hej Madde! Det låter galet dyrt, ni kan helt säkert komma billigare undan. Att få tag på chaufför med personbil är jättelätt, men går säkert med mini-buss också. Tror det finns en hemsida som heter typ Sri lankas safest driver-eller nått sånt! Tror absolut ni kan lösa det på plats, fråga era boenden om hjälp! Vi hade med en begagnad bilbarnstol från Sverige förresten.

Vi valde Unawatuna för det låg bäst till för vår rutt. Hade även läst i nått forum att Yala var rätt exploaterat på ett tråkigt vis. Unawatuna var iaf toppen!

/Emma
20 feb. 2018 19:31
Tack Emma! Vi tar nog hjälp av våra hotell med transport. Känns lite onödigt att ha en chaufför som ska sitta och vänta när man stannar ett par nätter på varje ställe. Det blir nog Negombo 1 natt, Kandy 2 nätter, tåg Nuwara Eliya - Ella, Ella 1 natt, Udawalawe National Park 2 nätter och sedan vidare ner mot kusten och bo där. Blir det ok tror du? Ska kolla med Sri lankas safest driver också. Tänkte också ta med bilstol! Tack så mycket!
/ Madde
20 feb. 2018 21:28
Låter som en bra resa, jag skulle stannat 2 nätter i Ella istället för Kandy. Var lite för rörigt för oss med knodden i Kandy. Udawalawe räcker med 2 nätter, åk på safari i gryningen! Om ni inte redan bokat så var Kottawatta village bra och familjevänligt (å billigt). De hade en skön pool! /Emma
20 feb. 2018 22:41
Tack så mycket Emma! Det blir nog 2 nätter i Ella istället precis som du föreslog! Jag har kollat på Kottawatta också, blir nog det! //