Charter eller inte?

22 dec. 2013 18:44
Visningar: 630
Hej!

Jag och min sambo funderar på att åka till Kroatien i slutet av maj och funderar på ifall man ska åka charter eller inte?
Vi är inte så väldigt beresta sen tidigare.

Blir det billigast att boka allt själv med tanke på flygstol boende transport till/från boendet eller blir det ungefär detsamma som charter?

Sen har vi svårt för att bestämma oss för vilket ställe vi ska åka till?
Vi vill gärna sola å bada, gärna någon utflykt (dykning kanske) eller segling eller något sånt.
Vill inte vara på något partyställe utan lite lugnare men ändå inte helt dött ska finnas restauranger och lite affärer hoppas ni fattar har ni några förslag?

Funderar på
Vis, Hvar eller hjälp oss :)
22 dec. 2013 21:39
Jag är i princip emot charter för att valfriheten är mycket mindre då. Om ni åker reguljärt kan ni välja exakt vilken dag ni vill åka dit och vilken dag ni vill åka hem. Sen kan ni välja hotell helt fritt istället för de få alternativ som finns hos charterarrangören.

Ibland är det billigare att åka med charter, men när det gäller Kroatien tror jag inte det är det. Charter till Kroatien är inte så billig som de stora resorna till de charterorterna (där de har många flygavgångar och mycket hotell), medan landet som sådant är billigt i sig. Mallorca och Kreta t.ex. är ofta billigare med charter än på egen hand.

Det finns massor av ställen att välja på, men i ert fall skulle jag nog satsa på Makarska eller någon/några av öarna. Nu kan t.ex. flyga till Split och åka ut till Hvar, Brac och Vis. Det är billigt och lätt att ta sig runt i Kroatien med båt och buss. Åker man med charter brukar man ju bo på ett ställe, men här kan ni bo på alla.
Medlemmen har tagit bort svaret
27 dec. 2013 14:18
Okej ja vi har bestämt oss för att det inte blir charter iaf :)

Men nu ska man bara bestämma sig för vart vi ska?

Zadar? är det något för oss tror ni? bra med sol/bad mycket att göra?
20 jan. 2014 20:39
Hej!

Zadar är ju bra, dit kan du flyga! Själva staden är relativt stor och har ett rätt så hyffsat utbud på uteställen, stränderna är väl ok, men jag har inte riktigt utforskat dem själv.

Ett tips är att ni stannar några dagar i Zadar för att sedan kanske förlägga större delen av resan på ön Pag som är några mil bort och har flera av Kroatiens bästa stränder. Ön har en bro som förbinder den med fastlandet vilket gör den smidig att åka till. Lämpligast är ju då att hyra bil och ha under större delen av semestern. På Pag skulle jag föreslå att bo i staden Pag som är mycket intressant rent historiskt och har en väldigt fin strand och ca 30 badbukter i närheten, flera med sand till och med. Det är först när man kommer till staden Pag som det börjar bli riktigt fint! Hela ön är väldigt varierad och har många spännande utflyktsmål. Här kan du se lite exempel på vad som finns på ön:
http://ettstorreeuropa.blogspot.se/search/label/Pag

Det är också nära till fastlandet där du har floden zrmanja att utforska, både för härligt sötvattenbad i vattenfall och forsränning. Här har du exempel på det, ca 6 mil från staden Pag:
http://ettstorreeuropa.blogspot.se/2013/09/floden-zrmanja.html

Makarskakusten är ju jättefint, där lever man charter liv och har det gott, kanske inte riktigt lika mycket spännande utflyktsmål nära till hands, mer bad!