Cefalu

Av Vacef
23 jan. 2016 21:36
Visningar: 2182
I juni åker jag och flickvännen till Sicilien för första gången. Vi har valt att bo strax utanför Cefalu (1 km)

Vi vill gärna se den italienska landsbygden, vi skulle vilja vandra, uppleva ön fast inte långt ifrån Cefalu. Vi vill helst inte hyra bil på grund av priset (vi är under 25 år =dyrare) och risk för att försäkringar inte täcker ev skador. Men vi tar oss gärna runt med buss om det går?

Vad får vi inte missa? vi stannar bara i en vecka.. Men vi vill uppleva så mycket som möjligt!

Tack på förhand!
Av Lena47
31 jan. 2016 18:09
Nu vet jag att ni inte vill hyra bil, men måste ändå tipsa om denna fantastiska plats på landsbygden mitt på ön. Enda problemet är att man inte vill åka därifrån! Det är en gammal olivgård från 1700 talet som nu är ombyggd till ett urcharmigt hotell med helt fantastisk mat. På kvällen sitter man som trollbunden och bara insuper dofterna från Rosmarin och ser solen gå ner bland kullarna. Vill man kan man ta sig in i de gamla olivoljehallarna som byggts om till en rustik och mycket trevlig lounge/ bar.
http://www.masseriasusafa.com/
Ja och att man nog måste ta sig dit i bil då det ligger så avlägset att jag inte tror det går bussar och att sista biten på vägen är en ren getstig typ.
Men kanske går det att kolla med hotellet, jag vet inte. Men en helt underbar plats på jorden, bland bergen mitt på ön. Kan vara det mysigaste ställe jag någonsin bott på, och jag har rest mycket!
Av Desires
31 jan. 2016 22:55
Åhh, Lena47: Låter underbart med den olivgården du rekommenderar! Kände vi ej till då, tyvärr!

Cefalu är en jättetrevlig och pittoresk stad, särskilt i den äldsta stadsdelen! Vi har bott i Cefalu ett par ggr faktiskt, trivdes så bra första gången att vi återvände efter några år! Bodde i lägenhet mitt i gamla stan och kunde på det viset känna av vardagslivet där bland lokalbefolkningen, vilket var härligt!

- Naturligtvis ska ni vandra upp till det närbelägna berget La Rocca, 270 meter högt, där uppifrån har man en jättefin utsikt över Cefalu! Man går dit upp via promenadstigar och trappsteg.
- OM ni inte hyr bil kan ni ta en guidad gussresa till nationalparken Madonie, det tyckte vi var sevärt! Njut av landskap med kullar, bokskogar o mäktiga utsikter, se små genuina sicilianska byar som känns som om man är tillbaka till en svunnen tid......! Byn Savoca t ex är känd pga orten var inspelningsplats för en del scener i Gudfadern-filmerna. Det Robin Hood-liknande Sperlingas medeltidsslott ska också vara sevärt!
- Ni kan också ta en dagstur/båttur ut till den underbart sköna ön Lipari, eller Stromboli. (När vi var där fick vi ta oss till Milasso först, men kanske går sådana båtturer från Cefalu nuförtiden.)

Här kan du se foton o få mer tips om Cefalu och fina Sicilien! http://www.desires.se/#post90 (Beklagar om fotona inte är perfekta, i det inlägget är bilderna kopierade från papperskopior...)