Carmel eller Monterey och Napa eller Sonoma?

22 nov. 2013 08:34
Visningar: 1657
Hej!

Nu är biljetterna till San Francisco bokade! Nu behöver vi lite hjälp att bestämma var vi ska lägga två övernattningar förutom i själva San Francisco!
Vilket vindistrikt är trevligast/mysigast/ mest sevärt? Vi ska även färdas en bit längs kustvägen och funderar var det är bäst/mysigast att övernatta!

Hjälp oss med era upplevelser/tips/råd!
Av Pelle77
22 nov. 2013 17:29
Hej!

Jag gjorde samma rutt 2007 och det hör till mina favoriter när det kommer till reseupplevelser. Nio kommer att så och uppleva mycket fint.

Vi startade i SF och åkte till Muir Woods på väg upp mot vindistrikten. En uråldrig skog med enorma träd, rekommenderas.

I Sonoma (som var den enda av distrikten vi var i) besökte vi bland annat Chateau Sovereign som vi blivit tipsade om från conciergen på hotellet i SF. Numer heter det Francis Ford Coppola winery. Ett fint slottsliknande hus med en bra restaurang. Åt mitt livs godaste pizza där på verandan med utsikt över vinstockarna:

http://www.francisfordcoppolawinery.com

Missa heller inte att testa den godaste pinot Noiren som jag testat på Seghesio:

http://www.seghesio.com

Ett annat guldtips vi fick var att äta middag på Madrona Manor. Ett vackert viktorianskt hus där de serverade god mat på verandan med matchande viner. jag tror man kan sova över där vilket jag kommer att göra vid nästa besök.

http://www.madronamanor.com

När ni är i området så missa inte att besöka Bodega Bay där Hitchcock's "Fåglarna" spelades in. Naturen utåt kusten skiljer sig markant från inlandet och det kändes lite spöklikt där.

Själv tyckte jag att Carmel by the sea var finare än Monterey och ångrar inte att vi tog en natt där.

Det fanns många bra restauranger i Carmel och vår favorit var:

http://antonandmichel.com/antonmichel/

17 mile drive är fin (och costar en liten slant) men naturen strax söder om SF är den finaste på hela Highway-1 tycker jag.

Trevlig resa!
Pelle
22 nov. 2013 19:25
Tusen tack för dina tips!! Så roligt att få tips på restauranger och hotell/BB!!