Cancun? Eller andra alternativ?

1 apr. 2014 22:10
Visningar: 1198
Hej,
Vi har bokat flyg tor 1-31 oktober till LA, och tänker resa runt där under 3,5 vecka ungefär. Jag skulle gärna vilja avsluta med några (typ 5) dagar i Mexiko. Då vi aldrig varit där så frågar jag er proffs här: Är Cancun ett bra alternativ om man vill slappa, snorkla, simma med delfiner (?), eller finns det andra hyfsat lättåtkomliga alternativ i området? Eller annat område? (flyg är ännu inte bokat) Vill inte resa runt under tiden där då vi planerar att avverka 300 mil och flera städer i Kalifornien månaden innan.

Kan to.m tänka mig all inclusive, trots att det går emot mina principer, då vi är mer backpackertypen. Anledningen till det är som ovan : Flackat runt och ätit på restauranger i några veckor, kanske skönt att bara vara? Är det värt det, eller vad säger ni?

Vi är en familj med tre barn 10,12 14. Resvana med backpackervana.
/Perrypillan
1 apr. 2014 23:00
Hej.
Till att börja med, det kara ganska så blåsigt/stormigt på yucatan halvön just vid den tidpunkten då det är slutet på orkansäsongen då. Har själv bara rest igenom Yucatan så kan inte ge några generella tips eller råd, utan skriver mina uppfattningar om vad jag läst div platser.

Själva Cancun är mer lyx, stora hotell, fest och dyrt! Som jag uppfattar det inte så avkopplande och familjevänligt som tex Playa del Carmen eller Tulum.

PDC (Playa del Carmen) är väl mer familjesemesterns mecka Vad jag har förstått.

Tulum är lite mer backpacker style relax. Men fortfarande finns större lyx resorter efter stranden.

Mellan PDC och Tulum har nu ett ställe som heter Xel Ha där ni bla kan somna med delfiner. http://www.xelha.com
Finds även flera andra parker runt om. Länkar find på Xel Ha's sida.

Nord väst om Cancun har ni även Isla de Holbox. Små vägar av fin korallsand och helt klart lugnt tyst och skönt.

Men som sagt vädret kan vara osäkert. Jag var där -09 i slutet på nov och 4 dagar innan hade det varit riktiga stormar som hade förstört mycket av Cancuns kust. Men när vi kom dit var vädret kanon!
2 apr. 2014 00:16
Varför åka ända bort till Yukatan? När ni ändå är i Kalifornien är det ju så mkt närmare till Los Cabos.
2 apr. 2014 22:37
Varför Cancun? ja, det är av den anledningen att vi är helt novisa och nybörjare på Mexiko. Tar tacksamt emot fler tips. Egentligen är det enda vi vill att upptäcka Mexiko, snorkla och gärna simma med delfiner. Har du några tips, så tar vi gärna emot det. Var rekommenderar ni att vi ska kolla flyg till? Några förslag på ställen? Hotell?
Tar tacksamt emot all information ni har!
/Perrypillan
Av Kboggio
2 apr. 2014 23:03
Puerto vallarta kan vara ett alternativ, mycket amerikaner där så jag antar att det är lätt tillgängligt i form av flyg och liknande. Där kan man göra olika aktiviteter så som bada med delfiner, canopee, olika strand aktiviteter osv. Ni kan även åka in i staden, som jag minns som ganska liten och gå på marknader och sånt. Jag har inte gjort speciellt många aktiviteter på just den orten då jag främst träffade familj, men det är bra strand aktiviteter, man kan även pruta ner grejer och få väldigt förmånliga priser för att vara en turistort i Mexiko. Jag sökte snabbt och hittade Puerto vallarta adventures som hade olika aktiviteter, kanske vore något beroende på pris. Det finns många hotell och även lägenheter man kan hyra då många mexikaner har sitt "landställe" där. Lycka till!