Callao,lima

13 juli 2010 11:19
Visningar: 538
vi ska på kryssning utefter sydamerika kust o sla bla tillbringa en dag i lima.kommer väl antagligen inte att vilja bege oss så långt ifrån hamnområdet,så man villar bort sig! någon som har förslag på vad man ska hitta på denna dag??
14 juli 2010 00:38
Hej!

Vissa delar av Callao är rätt så farliga så jag skulle vara försiktig med att "gå omkring på måfå"... Hamnområdet ska dock vara säkert har jag hört..

Jag skulle göra en tur ut till Palominoöarna. Det finns många båtar i Callaos hamn som gör denna turen där man åker ut till dessa öar där det finns väldigt mycket fåglar, sjölejon, mm. Det är det enda jag vet som man kan göra i Callao, det är inte precis ett ställe dit turister åker vanligtvis..

Ett annat tips är att ni tar en taxi in till Lima centrum där ni kan göra en stadstur under dagen, besöka de vackra torgen och San Fancisco kyrkan, mm. Lima centrum har dock också vissa farliga delar så stanna ej efter det blivit mörkt..

Förutom det så är Miraflores är trevligt område som ligger vid vattnet med väldigt många bra restauranger. Det är även det mest turistiga och säkraste området.

Säg till om du undrar något mer. Jag bor i Lima sedan 3 år tillbaka så jag har rätt så bra koll...

Mvh,

Patrik