California Roadtrip Aug-Sep 19 dagar =)

14 feb. 2011 20:07
Visningar: 1349
Nu har vi det mesta bokat och börjar nu forska lite i vad som finns och vad vi ska göra i varje stad. Så här ser vår plan ut...

26-29 aug i San francisco sista dagen hämtar vi bilen.
29-31 aug Highway 1
31-4 sep Santa Monica / LA
4-8 sep San Diego
8-14 sep Las Vegas ink grand canyon

Vi har fixat hotell och hyrbil på alla ställe utom ett någonstans i Carmel (alla tips är välkomna) dock finns det fortfarande möjlighet att ändra det något om vi känner att något lockar mer än annat.

Har ni gjort denna tur har ni smultronställe som ni vill dela med er av eller bara allmäna tips...ja alla tankar och ideer är välkomna.
Av Sasv100
14 feb. 2011 20:54
Har själv gjort något liknande.

Mina tips till er:
Om ni ska besöka Alcatraz rekommenderar jag kvällsturen. Inte så mycket folk på ön och fina kvällsvyer över SF.

Besök Hearst Castle. Ligger i San Simeon på HW 1.

Ta en titt på Huntington Beach när ni åker från LA till San Diego. Californiens surfing stad No 1.

Norr om San Diego ligger La Jolla. Tänker ni åka dit kan man ta en glasspaus på Torrey Pines Gliderport och kolla in de som flyger hanggliders.

San Diego Zoo är imponerande

Åk INTE till Tijuana, Mexico. Inte helt säkert. Långa köer när man ska tillbaka in i USA.

Bo på central strip i LV. Ni får nära till de mycket och många hotell. Exempel på hotell som ligger central är Mirage, Bellagio, Flamingo, Harrah's etc.

Fler än jag skulle säga att ni tagit till några dagar för mycket i LV. Lägg ett par dagar på ert besök i Grand Canyon National Park (south rim), t ex resa till GCNP dag 1 med ett stopp vid Hoover Dam. Passa på att köra en bit av Route 66 mellan Kingman och Seligman. Övernatta i GC. Dag 2 gå upp tidigt och kolla soluppgången Titta på väderprognosen. Spendera några timmar i GCNP, ät lunch för att sedan köra tillbaka till LV. Kom ihåg att man måste boka boende i GC långt i förväg.

Ha en bra tur
17 feb. 2011 20:28
Stort tack för dessa tips =)

Du har inget bra tips på nått mysigt B&B mellan SFO och LA gärna i höjd med Carmel eftersom vi har en natt bokad på Madonna inn först =)

Skulle vara super om du kunde rekommendera var man ska vända sig för dessa turer i GC och kanske nått trevligt boende i dessa delar?
17 feb. 2011 21:22
Tycker Ni tagit för få dagar i San Francisco, an av de absolut trevligaste städer som finns och enormt mycket att titta på Vi var där sex dagar och skulle vilja ha ett par till för att hinna med det vi ville se. Det funkar bra med kollektivtrafik i SF så det går bra utan hyrbil, vi hade gratis P på hotellet och där stod bilen utom när vi gjorde en utflykt till Sanoma & Napa Valley.

Ska Ni till Alcatraz kan jag rekomendera turan som även går till Angel Island, mycket vackert och intressant.

På vägen mellan SF och LA tycker jag Ni ska besöka Monterey Aquarium, det absolut finaste Akvarium vi sett.

Vi bodde i Pacific Grove, norr om Carmel på Clarion Collection (Wilkies Inn eller nåtgot liknande), det var billigt och bra.

Vi bodde i Williams strax söder om Grand Canyon och körde till South Rim på morgonen, vilken upplevelse!

Hade bara två nätter i LV, skulle haft en till, det hade räckt för vår del, kul att se staden men ett helt bisart ställe som nog inte har sin like någonstans.