Cairns - sydney

1 aug. 2013 20:17
Visningar: 1317
Hallo!

Vi är två tjejer från Skövde som i slutet av september flyger ner till sydney.
Vi tänkte Sedan ta flyger upp till sydney och åka tåg och buss tillbaka. Är detta det smartaste sättet att resa? eller har ni några andra tips?
Har ni några tips på saker man ska se eller göra? eller några städer som är värda att besöka? Vi har såklart räknat med att besöka alla "viktiga stopp"!
Sen har vi räknat med en budget på 60.000 för 2.5 månad? kommer detta räcka och hur snålt måste man leva? Vad koster t.ex. boende/mat?
Om ni är i Australien under denna period kan ni även höra av er! Alltid kul med nya männiksor :)
Tacksam för svar.
1 aug. 2013 20:49
jaha ojj så pass!
Alla säger att man får räka med 20.000 i månaden om man lever snålt.
hur länge va du där:)? hur tog du dig mellan alla plstser ?:)
Av Theelf
1 aug. 2013 21:15
Hej Agnes,

Kul med Oz. Jag rekommenderar följande ställen på vägen mellan Sydney och Cairns:
Byron Bay, Port Macquarie, Surfers Paradise, Noosa Heads.

Kan inte uttala mig exakt om kostnadsläget, mer än att den australiska dollarn är dyr. Det beror väldigt mycket på hur du tänkt leva. Och på vilket sätt du reser. Om 2,5 månad är 10 veckor så skulle du alltså behöva 3000 kr/vecka enligt Andreas budgetförslag. Det blir 428 kr/dag. Om detta även skall täcka dina resor Sydney-Cairns-Sydney så låter det i minsta laget. Räkna själv: boende, mat, barrundor, dykkurs etc. Dubbelt så mkt - 856 kr/dag inkl. resor låter i mina öron mer rimligt. JAG tror du kommer att hamna närmare 60000 kr än 30000 kr för rubbet

Hälsar,

TheElf
1 aug. 2013 21:36
Jag tog mig runt enbart med buss på denna sträcka. Det är jättesvårt att räkna ut en budget, men tänk 20 dollar per natt och person i hosteldorms. De flesta dagsturer kostar 100-150 dollar och längre saker (som segling i Whitsundays eller camping på Fraser) kostar kanske 500 dollar.
Lagar ni mat själv blir det som hemma ungefär.

Men kolla runt på Internet vad ni vill göra och vad det kostar så kan ni räkna ihop själva. Det finns en hel del paket man kan köpa. Kolla t.ex. http://www.peterpans.com
1 aug. 2013 23:39
Idag får du säkert räkna med $25 och uppåt per natt på hostel (dvs ca 155 kr/natt - 11 papp totalt) bara för boende.

Sedan bör du käka lokalt om du ska uppleva Oz, annars tappar du halva upplevelsen. Så räkna med minst 15,000 för det. Alkohol är visserligen billigt, men släng på några tusen.

Resande och ev organiserade turer kommer också tära på kassan.

Om du kan försök trots det att undvika de värsta backpackerghettona (i) Airlie (No) Beach, Byron och Surfers. Annars kommer ni tillbaka med tonvis med europeiska vänner men inga Aussies.
2 aug. 2013 08:50
Bästa sättet att ta er ner till Sydney är att köpa ett 3 månaders busspass från Greyhound, då kan ni åka hur många turer ni vill när som helst under den perioden till ett fast pris :)
Av Desires
2 aug. 2013 08:55
Ang budget har du fått så bra svar ovan, det var så länge sedan vi var där också, 2001!
Vi tog inrikesflyget till Cairns (från Melbourne) - billigt att flyga där. Sedan hade vi hyrbil därifrån och besökte då nedanstående platser.

Dessa platser vill jag rekommendera mellan Sydney o Cairns:
Noosa (jättemysig stad!!!!)
Barriärrevet förstås...
Daintree river
Kuranda - regnskogsstaden
Port Douglas
...däremot tyckte inte vi att Surfers Paradise var ngt speciellt, men kanske för er unga

Och naturligtvis tycker jag ni ska stanna en vecka i den härliga staden Sydney också, men det har ni nog redan planerat, den staden tröttnar man inte på i första taget, har varit där 2 ggr och stormtrivdes i den vackra staden!

Här kan ni titta in om ni vill se lite foton från dessa platser http://www.desires.se/#post135

En som bloggar om Aussi på Reseguiden http://www.reseguiden.se/forum/blogg/23-guldkorn-i-landet-downunder-8545
4 aug. 2013 20:42
Ante... Kan tänka mig det. Under mina fyra år blev det visserligen ett nudelpaket eller två (en av mina koreanska polare tipsade om bästa stället för bra nudlar) men säkert 2-3 dagar i veckan med 3-5-rättersmiddagar. Men så hade jag inte mycket sparat när jag kom hem heller. :-D
16 aug. 2013 19:59
Hej Agnes,
Jag och en kompis har också tänkt att åka ner någon gång under september. Hade tänkt oss beta av östkusten cairns-Sydney precis som ni. Hade ju varit super om vi kunde mötas upp :)