Ca 3 veckor i Nya Zeeland!

24 sep. 2014 11:14
Visningar: 2032
Hej!

Håller på att planera en resa med flickvännen till i början på nästa år! Vi tänkte starta resan i Nya Zeeland för att sen fortsätta mot Asien. Kommer antagligen att ta oss runt med Stray busses då vi fått bra tips och betyg av kompisar på dom. Våran största oro är budgeten, vad kan man räkna med? Boende, mat och dryck? Är alla aktiviteter dyra? Känns som att det kan springa iväg några tusenlappar ganska lätt när man vill göra allt det roliga som finns på de olika ställena?

Hoppas bara få en liten indikation på vad de kostar samt lite andra tips och råd:)
24 sep. 2014 14:36
Jag spenderade drygt 11 000 kr på en månad när jag var där 2005. Flygbiljett inte inräknad, men all mat (lagade mest mat), bussresor på båda öar, alla aktiviteter och boende på hostels. Var bl.a. i Bay of Islands, Coromandel, Wai-o-Tapu, Milford Sound, Abel Tasman NP, Marlborough Sounds och så städer som Auckland, Napier, Rotorua, Wellington, Queenstown, Dunedin och Christchurch.
Vet inte vad ni tänkt göra för aktiviteter, men det som är dyrast är sånt som bungyjump, skydiving etc.

Kom på vad ni vill göra och så sök upp det på nätet. Alla priser står där. Hostels kostar oftast 18-25 dollar/natt i dorm. Vill ni bo på hotell är det såklart dyrare.
24 sep. 2014 14:51
Ok, upp emot 20.000 pp borde man ju räkna med då isåfall!
27 sep. 2014 19:53
2012 kostade vandrarhem för två personer i ett rum cirka 350-450 kr per natt, då fanns det alltid sängkläder. Handlade mat i vanliga livsmedelsaffärer och det var lite billigare än i Sverige. Yoghurten var dyrare.
Den här kedjan hade en del bra ställen: http://www.bbh.co.nz/.
21 nov. 2014 07:27
Tar upp den här tråden igen! Är inne på att hyra en campervan från Jucy. Försöker leta runt hur man skall göra med försäkring, verkar som folk inte har fått ut så mycket av sin försäkring och blivit "lurade". Har lite kontakt med Ron Laughlin, någon som hört något om honom? Verkar vara lite av en Nya Zeeland expert och han sa att vi skulle strunta i försäkring, han sa även att han kunde boka åt oss. Tycker allt låter lite skumt men hittade han när jag köpte hans bok "How to travel New Zealand by car" eller något dylikt hette den.