Byta flyg i Madrid

Av Mats64
5 feb. 2012 13:49
Visningar: 663
Nästa vecka flyger familjen från Köpenhamn till Las palmas med Iberia.
Vi ska byta plan i Madrid, vilket vi inte gjort tidigare.

Är det någon som gjort detta tidigare och kan dela med sig av sina erfarenheter. Har förstått att man kan behöva ta ett tåg mellan terminalerna.
På våra biljetter står det terminal 4 på så väl ankomst som avgång.

Jag förutsätter att vi checkar in bagaget i Köpenhamn och slipper tänka på detta under bytet av plan. Förhoppningsvis dyker det upp i Las Palmas.

Måste man passera passera och säkehetskontroll även i Madrid eller räcker det med den i Kph. Behövs nya boarding cards eller får man dem redan i Kph?????

Skriv gärna och berätta

mvh

Mats
Av Annl
5 feb. 2012 17:10
Hej,

Vi har bytt plan i Madrid för vidare färd till Gran Canaria och jag minns att det var väldigt smidigt. Dock minns jag inte olika terminaler osv för det var så länge sedan.

Goda tapas hade de i alla fall på flygplatsen minns jag.

För det mesta är det så att man får alla boardingcard när man checkar in så att du inte behöver joxxa med det i samband med bytet (har dock varit med om att man inte fått det då det gällt färd från USA till Europa och dessutom när vi skulle byta flyg i Bryssel för att resa till Kairo med Egyptair. Då sa damen på Landvetter att de inte hade så konstiga destinationer (dvs. Kairo) inlagt i systemet.

Och packningen går direkt till slutdestinationen så det behöver du inte heller tänka på.

Trevlig resa!
Av Hawaii
5 feb. 2012 17:35
Jag passerade Madrid för ett par månader sedan (Teneriffa-Madrid-Chicago) och fick byta terminal eftersom vi ankom i Schengen terminalen och avgick från "icke Schengen" terminalen. I ditt fall misstänker jag att ankommande och avgående flyg båda använder Schengen terminalen, som är MYCKET lång - c:a 1200 meter! Så du behöver nog inte byta terminal vilket underlättar mycket. Men det kan bli en lång promenad, även om det finns rullband.