Busstransfer Rhodos

1 juli 2014 16:46
Visningar: 1994
Numera tar Vingresor betalt för busstransfer mellan flygplats och hotell. Så min fråga är vad en taxi mellan Rhodos flygplats och Rhodos stad kostar.
Av Marilcj
1 juli 2014 17:04
Ving är inte ensamma om att ta betalt för transfer ....kan inte va så mycket, vi gav 15 euro till Faliraki och även fr Faliraki till Rhodos stad och då tar taxin 4 pers.
Av Birgere
1 juli 2014 19:03
Håller inte charterbolagen på att gräva sin egen grav? Vad är nästa steg...ta betalt för skandinavisktalande reseledare?
Är inte syftet med charter jämfört med vanliga resor att man får ett servicepaket som tar hand om en från incheckning till hemkomst så man slipper att tänka o bry sig?
Av Marilcj
2 juli 2014 06:40
Vaddå reseledare?
De stod en vid flygplatsen o vifta m ett papper o klädd i bolagetskläder, gick ombord på bussen o drog lite kortfattad info, sen klev han av igen.
Framme på hotellet fanns en pärm "här ordnar ditt bolag träffar under veckan". (Typ)
Framme på flygplatsen avresedagen kom en reseledare på igen o hoppades vi haft en bra resa.

Eftersom vi inte varit på charter på 20-25 år var det stor skillnad.
Av Birgere
2 juli 2014 07:36
hmm, är det så illa? har inte åkt på charter på 24 år och då var det ju vallning till bussarna vi flygplatsen, välkomstmöte o drink, dagliga aktiviteter och reseledaren på hotellet osv osv.
Som utomstående har jag bara noterat att folk kallar helpension för all inclusive.
Av Hbg77
2 juli 2014 21:58
Charterbolagens transfer är dyrt! Fördelen är dock att charterbolaget har ett ansvar för att man kommer från hotell till flygplats. Om något händer på vägen är det charterbolaget som får pynta vilket är värt att ha i åtanke. Kan ju hända vad som helst; taxistrejk, trafikolyckor, fordon som går sönder, broar som stängs av m.m.

Jag ska till Bali nästa vecka. En paketresa flyg+hotell (typ charter) via ett av våra stora resebolag och vi har valt transfer för 200 kr/person (2 pers=400kr) jämfört med ca 150 kr t/r med taxi. Men som sagt så har resebolaget ansvar för att vi kommer från hotell till flygplats och får pynta om det händer något på vägen. Har nog några försäkringar som täcker sådant men då får jag lägga ut så länge....
Av Marilcj
4 juli 2014 09:58
Citerat från Birgere:
hmm, är det så illa? har inte åkt på charter på 24 år och då var det ju vallning till bussarna vi flygplatsen, välkomstmöte o drink, dagliga aktiviteter och reseledaren på hotellet osv osv.
Som utomstående har jag bara noterat att folk kallar helpension för all inclusive.
Vi var ju på vår första charter på 20-25 år nu oxå och det går ej att jämföra längre.
Välkomstdrinken o aktiviteterna står hotellen själva oftast för.
Sen var All inclusive betydligt mer än helpension, ungarna kunde äta glass o hämta dricka o frukt dagarna igenom, även vi vuxna men även fri tillgång till starkare drycker, kaffe både vanligt o ur espressomaskiner, lättare mat mellan måltiderna om man mot förmodan skulle vara hungrig mer än de där 3 gångerna per dag som man kunde äta buffé el på nån av de andra 7-8 matställena och inte behövdes de betalas extra för barnklubb heller....fast de fanns ju nästan inte för 25 år sedan.

Men som skrevs ovan, transfern har ansvar som inte finns om man tar sig för egen maskin.
Av Birgere
4 juli 2014 14:41
Men vilken roll har då charterbolaget mer än att vara en mellanhand som kostar en massa pengar?
Av Hbg77
4 juli 2014 16:20
För vår del blir det inte dyrare via resebolaget jämfört med att själv boka samma flyg och samma hotell. Det blir tom lite billigare OCH vår semester omfattas av paketreselagen och täcks bättre av försäkringar. Resebolagets vinst ligger i vårt fall utgörs troligtvis av deras rabatterade priser hos flygbolag och hotell.
Av Marilcj
4 juli 2014 19:37
Citerat från Birgere:
Men vilken roll har då charterbolaget mer än att vara en mellanhand som kostar en massa pengar?
Kan ju bara se till oss själva o då blev de bekvämast m charter, skulle vi boka flyg reguljärt hade vi fått restid på totalt 30 tim T/R fr flygplats här hemma till den på Rhodos, me charter 7 tim...går ju inga direktflyg till grekiska öarna, fast de hade gett en 10 dagars resa för samma peng som charterns 7 dagar.

Thailand däremot skulle jag aldrig ens tänka tanken på charter, räcker att man gjort tabben o boka flygstol med charterbolag en gång o de gör vi aldrig igen.
I samband m flygbokningen så bokar vi även in 2 nätter i BKK så omfattas vi av den där rese/flyggarantin.

Och framöver kommer jag alltid kolla vad det finns för alternativ o jämföra m charterbolag så länge de handlar om solresor inom Europa.