Buss pass

Av Louisej
29 juni 2016 20:23
Visningar: 314
Jag hitta ett buss pass via kiwi experience som heter Funky Chicken den kostar ca 3600 kr den har kostat ca 6700 kr. Det låter ju såklart jätte bra, men jag vill gärna kika in med er och se vad ni tycker? Är det ett bra pris? Har någon åkt med just buss passet funky chicken?

Jag undrar också över hur systemet funkar med att boka buss osv. Jag tänker redan nu sitta och planera hur många dagar jag tänker stanna per ställe som jag kommer bara vara Nz i 6 veckor. Hur bokar jag alla stopp så det är klart när jag är framme i nz?
3 juli 2016 01:19
Tja!
Kiwi brukar ha rea på olika pass hela tiden och beroende på hur stort du vill att ditt pass ska vara så går det ju att få billigare respektive dyrare också men det är absolut ett bra pris. Funky chicken passet tar dig runt båda öarna och är ju liksom standar resvägen/resan för de som ska runt hela landet och inte bara från ena sidan till den andra. :) Dock så "ingår" det ju inga extra i detta passet (där finns ett par add on's som jag verkligen kan rekommendera!)

Du mejlar eller ringer till kiwi's kontor och säger vilket datum du vill påbörja din resa och "boka/reservera" en plats på bussen. Jag hade nog bokat hela resan med samma buss här hemifrån för att garantera en plats på bussen och sedan istället gått in på deras kontor när du väl e där nere och snacka med dem om hur länge du vill vara på varje ställe osv sedan så bokar dom allt åt dig - de är verkligen sjukt hjälpsamma! :D Deras system fungerar ju så att så länge det finns plats på bussen kan man åka med men blir den full och du inte bokat en plats hamnar du på stand by listan och får antingen vänta på att någon annan hoppar av eller ta nästa buss. Under högsäsong så kan dock flertalet bussar dagar i sträck vara fulla och då får man se upp! Exempelvis så dagen efter nyår ut ur Queenstown var alla bussar fullbokade i nästan 1vecka i sträck så då fick man stanna kvar där eller lösa det på annat sätt :)

Hoppas det här hjälpte dig lite :)