Budget LA, San Francisco, Vegas

12 aug. 2016 16:50
Visningar: 394
Hej!
Jag och killen funderar på att hyra bil och åka till dessa städer i USA i april eller maj. Har hittat flyg för 4000kr t/r (dit San Francisco, hem LA) och funderar på vad ni som rest har gjort av med under två veckor? Hur stor budget kan jag räkna med att spara ihop och vad kostar bil, boende, mat etc. under 2 veckors tid om man vill hålla en relativt låg budget? Vore jättetacksam om ni vill dela med er av hur mkt ni gjorde av med och vad allt under resan kostade :)
12 aug. 2016 22:50
Jag hade valt dit till Vegas, hem LA eller tvärt om. Då slipper ni en tråkig ökenkörning till LA. Man kan resonera att börja eller sluta i SF också då man inte behöver hyrbil där, men eftersom ni bara har 2 veckor så har ni ändå inte tid för mer än ca 2 nätter där. Jag råder er att ta minst 3-4 nätter SF-LV då ni isåfall hinner med både Yosemite, Sequoia och DW. Samma sak LA-SF eller struntar ni i HWY1? Jag som inte spelar skulle isåfall istället skippa LV och istället köra HWY1 upp till Eureka för de fantastiskt höga Redwoodträden och sedan österut till Lassen Vulcanic NP där jag aldrig varit men ska dit om 1½ månad.
Budget: jag räknar med mina 3 veckor 20 lök med fickpengar, men då är vi 4 som delar på allt, men 40 ska ni klara er bra på tillsammans i 2 veckor med flyg och fickpengar bara ni äter och bor smart kan ni pruta 5000/pers till.. Eller om jag gör ett snabbt överslag flyg 4, stor hyrbil 4 delat på 2, Snittboende med hostel om hotell är dyrt 5/pers, budget mat 2,5, bensin å fickpengar 5 så blir det 20k/pers men med mindre hyrbil, mycket frukt och begränsat med restaurangmat så kan 15k gå.
Googla runt och kolla på mitt förslag om ni inte har en absolut dröm om LV, som finns kvar till nästa resa då ni kan köra runt Bryce Canyon, Kanab, North rim, Page, South rim, Hoover dam, LV. Det är också en trevlig 2 veckors rutt..........