Budget en månad Koh Chang och Koh Samui

Av Hejj
3 mars 2014 16:20
Visningar: 1251
Hej,

Jag och killen tänkte åka till Thailand i början på april och vara borta en månad, till början av maj. Vi flyger först till Bangkok, stannar 1-2 dagar. Flyger sedan vidare.

Vi vill ha Koh Chang och Koh Samui, och något ställe vid Krabi (Ao Nang) som huvudöar att bo på, ha vår bas där så att säga, vi delar upp det på något sätt. Och sedan utifrån dom göra massa utflykter till alla småöar, tex phi phi (några dagar), apön, Koh lipe, ko kood, koh tao, men också Koh Phangan (någon dag) etc etc.
Eller om vi väljer bort en av Koh Chang och Koh Samui, då det verkar krångligt att ta sig mellan dom, en omväg via bangkok?

Vi undrar vad man ska ha för budget? Nu pratar vi bara fickpengar (och endast kostnader för inrikesflyg) att röra sig med där, för boende, utflykter, mat etc. INTE massa shopping. Vi vill bo på medelklassiga hotell, ibland kanske lyxigare ibland lite mindre lyxigt. Men ganska standard, generellt sett, helst fungerande internet.

Men det vi mest undrar över är dessa utflykter. Hur mycket kostar det? Dagsutflykter med båt, snorkling osv, till alla småöar överallt.Vi vill se många många paradisöar. Det är det vi mest kommer lägga pengar på. Inte alls på shopping eller festande (inte något märkvärdigt iaf). Det är utflykter, äventyr, spa och relax, och ibland fint boende, som vi kommer prioritera. Tips på budget eller något om dessa öar? Något att tänka på?
3 mars 2014 17:31
Ni planerar för många områden att åka till under 30 dagar , de lär bli för stressigt på varje plats för att kalla det semester. Sen budgeten är ju inte så svårt medelklasshotell/bungalow kostar 4-600 kr/ natt runt 15 tusen på 30 dagar , mat 180 kr dygn per person kanske 10 tusen för båda. Sen kan ni plussa på 5-10 tusen på övrigt låter det som
Av Marilcj
4 mars 2014 09:17
Håller med där...för mycket resande för så kort tid.

Jag hade hellre valt Koh Chang eftersom ni vill uppleva öar, massor av småöar och även lite större runt om där.
Fler o fler av våra vänner o bekanta som tidigare valt södra Thailand som numera åker till Koh Chang pga övärlden där och att det är aningen billigare.
De flesta skaffar sig ett "fast boende" för hela tiden på nån av de lugnare stränderna och får så ner boendet i pris rätt bra eftersom de binder sig på en månad, på så sätt behöver de inte heller bära med all packning utan tar bara det nödvändiga när de sedan gör sina utflykter till de mindre öarna, ibland bara över dagen ibland för att stanna några nätter.
Har även hänt att de tagit in nån natt på nått lite lyxigare hotell på en helt annan strand på Chang för att få lite ombyte i kvällslivet.

Flyget till Trat ligger runt 3000 T/R för 2, boende runt 500 för två/natt o blandat både lyxigt o bra, båtfärden mellan öarna beror helt o hållet på vem man åker med men ca 100 bath/pers.
Köp egen snorklingsutrustning på plats för snorkla kan man göra direkt ifrån stränderna.
Mat, räkna med 150kr/pers o dag...så både äter ni frukost, lunch o middag, med dryck till och bra mat, men då utgår jag från att Thai-mat...själv äter jag sällan frukost ute utan fixar själv, men engelsk frukost ute runt 100-150 bath, enkel lunch alt frukt 100 bath, 2 rätters middag på kvällen 150-250 bath, vatten 15-20 bath, öl 50-60 bath (på barer o krogar) drink 1-150 bath....men man kan äta både billigare (marknader, gatustånd) o dyrare och väljer man västerländsk mat kan man dubbla priset.
Av Hejj
12 mars 2014 23:43
Hej!

Tack så mycket för svaren och tipsen.
Vi kom på det ganska snabbt vi med, att det blir för mycket resande på kort tid.

Men vi har ändrat oss och kommit fram till att först åka till Koh samui, och vara där ca två veckor, någon dagsutflykt då och då, besöka koh phangan. Sedan flyga till Krabi och spendera sista två veckorna där, och besöka till exempel phi phi och göra några dagsutflyker bara. Men baserna blir på Koh Samui och till exempel Ao nang i Krabi då.. Och vi tycker också det låter skönast och bäst att försöka bo på ett och samma hotell, då vi har erfarenhet av båda delarna. Men Låter detta som mer realistiskt att hinna med? Tips på bra och billiga turer och dagsutflykter kring Krabi?
Av Marilcj
13 mars 2014 08:05
Låter helt klart som en mer avkopplande semester, vi har bekanta som gör likvärdig resa i höst, men de börjar m 1 v i Phuketområdet, sen över till Koh Samui 1 v, Koh Tao 1 v sen tåg till Bangkok o avslutar där m några nätter, men de är inga måsten för dom så trivs de någonstans kanske de ändrar sig o stannar.