Bröllopsresa Brasilien

Av Whirlie
26 juli 2007 22:30
Visningar: 654
Vi planerar bröllopsresa till Brasilien. Vi vill kombinera upplevelser med sol och bad. Vi vill åka i slutet av oktober-början av november och undrar om det är en bra årstid att åka eller om det finns nackdelar att åka i lågsäsong. Sedan undrar vi vad ni Brasilien-experter tycker om vår resplan: Flyg till Rio med kanske 2 nätter, därefter till Manus och därifrån till Amazonas. Regnskogsupplevelse 4 dagar och 3 nätter med tältning i regnskogen, sedan till Salvador och vidare till Morro de Sao Paulo där vi tillbringar resterande delen av våra 3 veckor. Låter det bra eller ska vi lägga till/ta bort någonting tycker du/ni? Tacksam för tips.
27 juli 2007 11:30
Hej,

Låter helt underbart! Personligen skulle jag nog spendera lite mer tid i Rio de Janeiro - det är en härlig stad som har mycket att erbjuda. Med goda råd av personer som kan staden kan ni få en upplevelse ni inte glömmer - kolla vår hemsida http://www.sundstromtravel.se för mer information och tips om Rio och Brasilien. Kanske ockås några dagar mer i djungeln så att ni kan komma ut en bit - brukar innebära relativt långa transporter. Skön avslutning med bara god mat, samba, caipirinhas och bad.

Timingen skulle jag vilja säga är mycket bra - bra klimat och inte högsäsong.

Ha en riktigt skön resa!!

Med vänlig hälsning

EvAnders
Av Waykie
28 juli 2007 23:01
håller med om att det är alldeles för kort tid i Rio, var där i en vecka sist och tyckte ändå inte jag hann se staden. gällande "regnskogsupplevelse" så hoppas jag att ni vet exakt vad ni får. Finns bra många skojare därute och vad "upplevelsen" är varierar. Känner några som var ytterst besvikna på sin "regnskogsresa" eftersom de fått intrycket av att det de skulle få göra var nått "magiskt" men det enda de såg var ett "ytterst turistigt där feta turister sitter på rad och fiskar piraja". Dock finns det så klart många guldkorn där men det gäller att hålla tungan rätt i mun när man väljer.

Nu har jag iofs inte varit i Morro de Sao Paolo men om ni letar efter en nästan privat tropisk paradisö så kanske Ilha Grande 2 timmar från Rio rätt trevligt. Inte många turister där och lätt att vandra till en privat strand. 4 dagar där är väl värt.

sen finns det ju en mängd andra platser man skulle kunna rekommendera beroende på hur "äventyrligt" det ska vara...
Av Whirlie
3 aug. 2007 13:11
Hej och tack för era kommentarer och tips. Det börjar mer och mer växa fram vad vi vill göra. För tillfället är planen att inleda med 3 nätter i Rio, därefter flyga till Alta Floresta för att tillbringa 3 nätter i Amazonaz på Cristalino Jungle Lodge. Därefter flyg till Salvador och båt över till Morro de Sao Paul där vi hittat ett hotell som vi gillar, Hotel Villa dos Corais. Där kommer vi nog sedan stanna resterande tiden av våra 3 veckor. Troligtvis tar vi något dygn i Salvador innan vi flyger hem därifrån. Vi är inte direkt några storstadsmänniskor, spenderade 3 nätter i Bangkok och höll på att krevera för några år sedan. Men de säger ju att Rio är annorlunda *ler*.

Tar ändå fortfarande emot flera tips och kommentarer!
Av Emelie
3 aug. 2007 13:48
Tror absolut inte 3 dygn i Rio ska vara någon utmaning vare sig ni är "storstads människor" el ej. Jag och polarn spendera 2 veckor i staden och kunde ha stannat betydligt längre...
Visst har Rio ett centrum med skyskrapor, galen trafik och stora marknader, men du finner även många avslappnade och lugna ställen runt staden som världens största urbana regnskog (med otrolig natur, häftiga djur och vackra vattenfall) och massvis av högklassika stränder (Copacabana, Ipanema, Barra da Tijuca mfl). Om ni är intresserade av extreem sports så kan ni hitta flertalet aktiviteter i staden och om ni vill ha riktigt äventyr går det att hyra en rundtur i ett favaelas område. Lapa är ett kulturellt och häftigt party område för att förbättra samba stegen och även fast det är "turistfällor" så missa allt i världen inte Kristusstatyn och Sockertoppen...

Ha det riktigt gött! ;)