Brasilien

Av Emmiiss
7 apr. 2010 13:33
Visningar: 396
Har planer på att åka runt i Brasilien i 2-3 veckor i slutet av sommaren/början av hösten. Vill hinna med och se så mycket som är möjligt och behöver därför tips på vart man bör åka/inte kan missa ställen.
Bra och billiga boende.
Tips från er som varit i Amazonas.
Hur tar man sig runt i landet enklast och billigast?
Alla tips är välkommna!
Av Theelf
7 apr. 2010 13:42
Hej Emmiiss,

Här är några tips:

1. Ilha do Marajó: världens största flodö. I amazonasdeltat. Mitt favoritställe alla kategorier. Ta båten från Belém och upptäck världens vänligaste och bonnigaste ställe. Ät grillad buffel och promenera på milslånga stränder där havet och floden möts.

2. Ilha Grande: fantastiskt vacker ö c:a 2 timmars bussresa från Rio. Inga stora hotell, inte jättemycket att göra på kvällarna, men storslagen natur och vackra glest befolkade stränder.

3. Ipanema, Rio: Gringos föredrar att häcka i Copacabana, cariocas i Ipanema. Här kan du gå ut på kvällarna och inte träffa en enda turist. Arpoador är bästa stranden i rio.

4. Pirenópolis: C:a 2 timmars bilfärd från Brasília bland Goiás gräsbeväxta kullar ligger denna lilla stad som grundades av Bandeirantes - de som koloniserade Brasilien. Runt staden finns många vattenfall och sötvattenspooler som är fina att bada i.

5. Ouro Preto: Kolonial stad i staten Minas, 14 timmar bussresa från Rio. Världskulturarv och alltid ett fantastiskt ställe att besöka. Mycket bra under karnevalen!

6. São Paulo: En av världens största städer glöms ofta bort av turisterna. Ett Metropolis i klass med New York och Tokyo. Marknaderna och maten i den asiatiska stadsdelen Liberdade är i världsklass. Man brukar säga att världens bästa sushi utanför Japan serveras här. Bichiga är den italienska stadsdelen. I Pinheiros ligger barerna tätt. Ta en löprunda i ibirapuera parken och shoppa loass i ett av minst 20 enorma malls i USA klass. En rikitg storstadsupplevelse.

7. Fortaleza och Natal: ligger i Nordöstra Brasilien. Fantastiska stränder som med fördel upptäcks med beach buggy. i närheten av Fortaleza ligger Cubuco, Canoa Quebrada och Jericoacoara. Utanför Natal ligger Ponta Negra, Pipa och Genipabu. Alla värda ett besök!

8. São Luiz: Vacker stad vid havet med renoverat stadscentrum. Trevliga människor, fantastiska stränder och lite turister.

9. Algodoal: C:a 3 timmars bilresda från Belém ligger denna ö och fiskeby som nås med enkel bilfärja. För den som vill en lugn stund på ett oslagbart strandställe.

10. Lumiar: I bergen i staten Rio ligger denna by där du kan vandra, rafta eller klättra. I ett klimat som skiljer sig mycket från Rio som bara ligger några timmar bort.

Skicka gärna ett personligt meddelande så hjälper jag dig gärna vidare.

Hälsningar,
TheE
Av Melaaa
12 apr. 2010 21:49
Hej! Vi har varit på rundresa i Brasilien, bla Amazonas. Det bästa sättet att ta sig runt är flygplan, man köper ett så kallat flygpass, billigast. Kolla då med brasilianska flygbolaget TAM. Då avstånden är enorma är det det bästa, eftersom ni bara planerar 2-3 veckor.
Vi utgick från Manaus då vi skulle till Amazonas. Manaus var en upplevelse i sig!! Ett måste! Dessutom en bra utgångspunkt om ni vill "in" i regnskogen...
Hoppas att ni får en underbar resa!!! Brasilien är en av de vackraste länderna på jorden!!