Bra och billigt boende i Norge sökes?!!

Av Tur2007
15 sep. 2007 15:34
Visningar: 8559
Hej,

har lite planer på att åka till Norge och jobba ett tag. Har varit på en del intervjuer och blir det så att jag får tag på något jobb, så hamnar jag med all säkerhet i Oslo området. Jag har inte så mycket tid på mig, så det vore toppen om någon kunde dela med sig om information om hyresvärdar, kollektiv och så vidare. Oslos centrala delar eller i närheten av Gardemoen är väl de områden jag främst är intresserad av. Det skulle även vara bra att få någon indikation på vad det kostar att bo i Oslo.

Mycket tacksam för snabba och bra svar!!!

//
Lovisa
Av Candy
15 sep. 2007 18:59
Hej
Det är höga löner i Norge, men det kostar skjortan att bo där. Här i Sverige kan man hyra lägenheter i 1:a hand utan problem. I Norge äger alla sina lägenheter(dyrt) och eventuellt hyr dom ut i 2:hand. Billigast är så långt bort från Centrum av Oslo som möjligt. Jag ser att du skriver mellan Oslo och Gardermoen och då skall du nog satsa på Gardermoen och omkring som ex: Lilleström, Strömmen, Klöfta, Jessheim. Små samhällen med bra kommunikation in till Centrum. Men bra mycket billigare. Prisex på boende är svårt att uppskatta. Men får du jobb och vil ha tips så är jag norsk och har bott i Oslo i många år i centrum och mot Gardermoen. Lycka till Candy
Av Tur2007
21 sep. 2007 16:41
Hej,

och tack så jättemycket för ditt svar. Jag kommer förhoppningsvis att flytta till Norge redan inom en eller två veckor (från och med idag). Jag skulle därför behöva en del tips från dig om du har några, på så billiga boende som möjligt i Oslo. Arbetet som jag har fått ligger tio minuters resa från centrala Oslo, så det är även där som jag vill bo. Vet om att det finns ganska många kollektiv i Oslo och det är helt ok för min del att bo så.

Vänliga Hälsningar,

Lovisa
Av Djuicie
28 apr. 2008 12:03
Intresserad av att jobba som barnskötare i Stavanger, Norge?

Tycker du om att jobba med barn? Söker du nya utmaningar? Är du både lekfull och ansvarsfull? Önskar du dig en aktiv vardag där du är en stor del av barns utveckling och omsorg? Då har vi det du söker.

Laborèmus är ett bemanningsföretag inom barnomsorgen som hyr ut vikarier till olika förskolor i Sør Rogaland (Stavanger, Sandnes, Sola) under både kortare och längre tidsperioder. Rogaland ligger i det sydvästra hörnet av Norge med en befolkning på ca 410 00 invånare och har Stavanger som sin största stad med ca 140 000 invånare. Här finner du storslagna landskap med vackra vyer, nära till havet med långa vita stränder och en hel del andra spännande naturupplevelser. Det kulturella utbudet är väldigt stort, speciellt med tanke på att Stavanger har utnämnds till Europa kulturhuvudstad 2008.

Vi ser att du som sökande är en ansvarsfull, initiativtagande och flexibel person som har lätt för att samarbeta med barn och vuxna. Det är nödvändigt att du ser barnens behov som det centrala i ditt arbete.

Kvalifikationer:
• gymnasial eller efter gymnasialutbildning med inriktning Barn och Fritid
• minst ett års erfarenhet inom barnomsorgen

Det vi har att erbjuda är:
• 100 % anställning i minst ett år, med möjlighet till förlängning
• Grundlön enligt lönetabell: 221 000 Nkr/år
• Hjälp med boende och andra praktiska ärenden.
• Variation av både jobb och miljö

Intressanta länkar för mer information:
www.laboremus-as.no
www.grensetjansten.no
www.RegionStavanger.com
www.visitnorway.se
Kontakt information:
Areso Oraei, Prosjektkoordinator
Telefon direkte: 51 82 66 82
Laborémus AS, Auglendsdalen 81, Pb 3077, 4095 Stavanger
Telefon: 51 82 66 80 - Fax: 51 82 66 90 www.laboremus-as.no

Hos oss kan du både få jobb och boende, skicka in ett personligt brev och cv och ær det så att just du ær rætt før jobbet så hør jag av mig till dig :)
Av Apagnes
7 juli 2008 23:16
hejsan!
jag har en lägenhet i centrala jessheim på 55kvm, och jag söker en, eller två, inneboende snarast.
lägenheten består av ett vardagsrum (med tv) ett kök med kyl/frys och spis, badrum med dusch, stor balkong, och ett sovrum (mitt) det finns även ett till litet rum som skulle kunna fungera som sovrum (det får plats säng)
hyran totaly går på 6000nok exkl, el som ligger på runt 4-500kr månaden. så delat på två alltsåca 3250kr/månaden.
finns även garageplats som står tom, då jag själv inte har bil!
så om du söker boende, hör av dig! :)

mvh agnes
(Logga in för att se e-postadress)