Bra boende i Vancouver och tips på aktiviteter i Vancouver och Banff

24 sep. 2016 20:43
Visningar: 480
Hej!
Sommaren 2017 så reser jag och min man till Kanada med våra barn, som kommer att vara 7 år och 10 år när vi åker. Eventuellt kommer min systerson, då 12 år, också att resa med oss. Resans syfte är att njuta, må gott och få uppleva en storslagen natur. Lite lugn och kunna återhämta sig lite ingår också i planen.

Vi har bokat boende i Banff för 2 veckor och det är väl egentligen det enda som är bestämt hittills :-) Vi tar tacksamt emot tips och förslag på aktiviter i och i området kring Banff. Vi kommer att hyra bil under vår vistelse så vi har möjlighet att åka om ni skulle ha förslag på bra aktiviter en bit ifrån också :-)

Vi har planer på att avsluta vistelsen med några dagar i Vancouver där vi vill uppleva staden. Vi kommer då att mellanlanda med bilen i tex Kelowna, om inte ni kommer med ett bättre förslag! I Vancouver behöver vi förslag på boende som ligger i bra område till ett vettigt pris. Tips och förslag på aktiviteter i Vancouver uppskattas också så klart!!! Valsafari är en aktivitet som vi spånar på.

Som ni ser behöver jag er hjälp för att få till en bra resa för mig och min familj så shoot, kom med era bästa tips :-)

Mvh Elin
Av Dryden
31 jan. 2017 15:48
Hej!
Ni har säkert fått tips på annat håll men hur som helst, Vancouver. Jag var där förra året och åkte då i och för sig själv. Med barn skulle jag rekommendera val/späckhuggarsafari (testade inte själv), akvariet i Stanley Park (besökte inte heller) och linbanan upp på Grouse Mountain. Det berget besökte jag och det kan du läsa mer om här - http://www.dryden.se/2016/06/grouse-mountain-och-hogt-stan/ - både barn- och tillgänglighetsvänligt och fantastiska vyer över området och stan. Finns ju även parker med broar, exempelvis Capilano (https://www.capbridge.com/) och Lynn Canyon Park (samma typ, men gratis, https://www.capbridge.com/).

Jag bloggade en del om resan, ni hittar fler inlägg här: http://www.dryden.se/nordamerika/kanada/
13 apr. 2017 21:16
Hej! Tack så mycket för tipsen. Har helt missat ditt svar. Vi har inte fått så mycket tips, så vi tar tacksamt emot alla tips vi får.
//Elin
Av Dryden
18 apr. 2017 09:39
Jag bodde på två hotell i Vancouver, varav jag rekommenderar Buchan Hotel mest. Inte det lyxigaste men ett bra läge. Lugnt område, nära till lekparker och större grönytor vid English Bay men också till vackra Stanley Park där bland annat Vancouver Aquarium finns, utöver gång- och cykelvänliga stråk finns. Om jag åker dit en gång till så kommer jag hyra cykel i stan, alla dagar. :)

Här hittar du hotellet på Google Maps: https://goo.gl/maps/pkcV1pm7yTS2