Borneo & Scuba Junkie

14 nov. 2016 20:09
Visningar: 422
Hej hej,
sitter och planerar kommande resan till Borneo. Vi kommer att ta oss ner 1 veckas till till Mabl & Semporna för dykning och fina bad.
Är det Scuba Junkie som gäller? ta tacksamt emot alla omdöme. efter det tänkte vi ta oss upp till Sandakan, för lite djungel och ö-liv, tips på det mottages tacksamt.
Tack på förhand.
Hälsar
Cecilia
14 nov. 2016 20:35
Scuba Junkie hade fina lokaler när jag var där. De var i alla fall störst i stan på dykning. :)
Jag bodde dock och dök med Singamata Reef Resort. 10 minuter rätt ut i vattnet. Ganska fräckt att bo på ett gammalt rev som dock är förhållandevis dött. :( Sen är man ju mer eller mindre fast där, vill minnas att det går en båt till Semporna på förmiddagen och en tillbaka på eftermiddagen, men det kan ju ha ändrats.
Sen är inte Semporna som stad så jäkla ball heller, hade det inte varit för dykningen hade den knappt funnits med på kartan. :)
Av Ewa_h
15 nov. 2016 07:49
Hej,

Vi har dykt med Scuba junkie, 3 gånger på 2 år och ska dit igen till våren =). Vet inte hur de andra resorten är eftersom jag inte har varit där och dykt med dem, så jag kan inte göra någon jämnförelse...
Rekomenderar absolut Scuba junkie iaf. Mabul är ett härligt ställe med bra utrymmen för sällskap, fina bungalows, härligt personal som du blir väl omhändertagen av + att de är otroligt mijömedvetna, vilket jag tycker är viktigt.

Hoppas ni får en underbar semester på Borneo.

/ Ewa
Av My53
15 nov. 2016 19:28
Vi bodde på seahorse Sipadan scuba och var jättenöjda men vi är inga dykare utan snorklade. Men de flesta andra på boendet dök. Fantastisk ö med ett intressant folkliv. Vad gäller djungeltur åkte vi till nature lodge Kinabatang och det var att rekommendera. Beställde via Lasarus..någonting. Minns inte riktigt namnet. Borneo en fantastisk ö att resa till!