Borneo, Hjälp!!

22 okt. 2012 13:19
Visningar: 2470
Hej!
Har en bokad biljett till Kota Kinabalu den 28 januari på Borneo.
Jag har läst runt lite på olika sevärdheter men blir lite förvirrad över vad som är värt att se och göra. Jag är välidgt djur och naturintresserad och vill gärna spendera en del tid ute i djungeln för att se lite vilda djur m.m.

Har ni några tips på platser att besöka? Har tänkt att bestiga mt kinabalu, någon som har erfarenhet av det? kostnad+kan man boka det på plats?
Någon som varit vid Mulu national park och kollat in grottorna?

Sedan har jag planer på att åka över till Kalimantan(indonesiska Borneo). Har inget visum fixat dit än. Min fråga är hur jag lättast tar mig över gränsen och får löst det med visum?? Är det med flyg, isåfall mellan vilka flygplatser? eller landvägen/båt??

SNÄLLA HJÄLP MIG!
Av Annans
23 okt. 2012 18:42
Det är ett bra tag sen jag var på Borneo men helt klart ska du besöka rehabcentret för orangutanger. Ett par dagars tur på floden är ett måste likaså. Om du inte ser så mycket spännande så möter du i allafall näsapor. Mount Kinabalu var jag bara nedanför, men det är jättefint där. Finns ett badställe med bassänger med vatten uppvärmt från källor. Har du möjlighet att se en Rafflesia i blom, gör det.
Manukan island och andra öar bjuder på sköna bad och bra snorkling eller dykning.
Hälsningar Anna
5 dec. 2012 16:47
Hej!
Sabah är inte särskilt stort så man åker över på några timmar, från norr till gränsen i söder. Jag var där för några år sedan. Jag ordnade visum i Kota Kinabalu, på tog några arbetsdagar men då fick vi 60 dagar visum, sen tog vi båten över från Tawau till Nunukan (har sjukt fina öar utanför). Allt beror lite på vart i Kalimantan du vill. Från Nunukan flög vi vidare. Medan du väntar kan du bestiga berget t ex (jag gjorde aldrig det) men det verkade vara ganska enkelt att hitta någon liten resebyrå på plats som kan ordna det, eller bara ta bussen dit man börjar. Orangutangerna är väldigt roliga...

En annan resväg är kanske att flyga Kota Kinabalu – SingaporeBali (får visum på arrival) – vart i Kalimantan du vill.

Här hittar du visum i Kota Kinabalu, det är bara att hitta dit:
Consulate
Street Address: Lorong Kemajuan, Karamunsing
Postal Address: P.O.Box 11595
City: Kinabalu
State: Sabah
Country : Malaysia
Phone: (60-88) 218600; 218258; 218518; 219110
Fax : (60-88) 215170
Email: (Logga in för att se e-postadress)

Är det inte fusk av äventyrsresor att göra så sjukt mycket reklam här?
9 dec. 2012 19:27
Du kan väl fixa visum här hemma innan du åker till indonesien?
Annars tror jag du fixar visum på plats i Indonesien.

Rekommenderar dykningen runt sipadan! om du är intresserad av det!
www.scuba-junkie.com

världsklass :)
Mycket hajar,sköldpaddor,mantor osv :)
Av Chrnor
9 dec. 2012 23:48
Hej! Jag var på Borneo mars 2011.

Vill du ut i djungeln så gå in och läs/boka på uncle tan wildlife adventures!
Vi bodde två nätter i djungeln och fick guidade turer både på floden och i djungeln!
Såg massa olika djur! Jag rekommenderar verkligen dem!

En annan häftig grej vi gjorde var river rafting!
Utgick från kota kinabalu och blev hämtad vid hotellet!

/Christian
Av Joakimn
10 dec. 2012 08:22
Var där 2008
Vi började i KK och dess öar utanför,åkte sen iväg med en firma/riverbuggs för en dags rafting..mycket kul.
därefter tog vi bussen till Mount kinabalu nationalpark där vi bodde i tre dagar,tittade på växter o djur.
Besteg berget/tar 2 dygn och är slitsamt men fantastiskt. Därefter över till andra sidan och besökte orangutanfarmen. Kul men lite turistiskt. Åkte sen ut på floderna och bodde på en louge där vi varje dag åkte ut på floden och tog olika besök i djungeln, mycket att se och mycket att göra.Sen vidare ut till mabul island där vi bodde o dök, vidare därifrån till Sipadan som vi dök på i två dagar.sen flög vi till KK och vidare mer med buss till första Robinssonön
Det var där det började i den Amerikanska varianten av Robinsson..Ön heter Pulao Tigra/ 3 dagar sen tillbaka till KK o vidare till Kuala Lumpor och sen Thailand..Gå gärna in på min sida o titta på bilderna..finns ett 30 tal.
12 dec. 2012 11:52
Är nyss hemkommen ifrån Borneo/Malaysia och den resan var verkligen fantastisk. Vi bodde i Kota Kinabalu och utgick därifrån med våra utflykter osv. Om du vill se näsapor, eldflugor osv är Klias Wetlands ett bra förslag på halvdagsutflykt. Där fick vi åka i små båtar på floden igenom djungeln och se då bl. a näsapor. När vi var där ösregnade det dock hela tiden så upplevelsen blev väl inte riktigt som vi tänkt oss men kul var det.
Sedan är Kinabalu Park ett bra tips också. Där finns vandringsleder i regnskogen, dock inte så mycket djur förutom typ ekorrar, insekter osv. Den botaniska trädgården i parken var inte så mycket att ha, men en kul upplevelse att ha varit där.
Besteg även Mount Kinabalu, och det är bland det bästa jag gjort. 2 dagar tar det och det var mycket jobbigare än vad vi trodde innan, även fast både jag och min pojkvän är rätt så vältränade och unga. Men tycker verkligen du ska göra det. Kostade runt 3200 för oss två och det bokade vi i Kota Kinabalu, tror man kan boka på plats också, men bra att göra det innan så man vet att det finns plats då bara ett visst antal kan bestiga berget per dag. (Ett tips när du kommer till Kota är att gå till Sabah Tourism Center, där finns info om massor av utflykter osv.) Hoppas du får en grym resa!