Borneo

30 dec. 2013 21:58
Visningar: 501
Hej!
Vi kommer att åka till Borneo i slutet av februari. Undrar till vilka öar det lönar sig att åka då vi inte skall dyka utan endast snorkla. Har Semporna arkipelagen bättre stränder, och var finns det mysigt boende där? Är det lätt att hitta boende utan att boka i förväg över lag i Borneo, t.ex Kotakinabalu? Har läst om hängbroar bland trädtoppar, var kan vi hitta dem? Många frågor, men hoppas på några svar :)
Av 0scar
1 jan. 2014 00:29
Bo hellre ute på någon ö än i semporna. Ganska tråkig stad. Sen beror det ganska mycket på vad ni har för budget och vad ni prioriterar. Alla av öarna går att snorkla vid.
Som backpacker passar Mabul mig bra med billigare boende, bra snorkling och närhet till Sipadan. Men på ön finns allt mellan backpacker dorm till lyxresort. Något för alla!

Mataking och lankayan har finare stränder, är mer avskillt, men har en dyrare prisbild som inte passade mig.
Kapalai- ingen strand, fin resort på styltor, I min mening också dyrt
1 jan. 2014 19:35
Tack för tipsen. Flög du från Kotakinabalu till Tawau eller Sandakan ? Vi kommer också att vilja åka på en flodtur och besöka ett orangutang center så kanske det är fiffigare att flyga till Sandakan och därifrån ta sig neråt mot öarna i Semporna? Var det lätt att söka boende på ort och stället, vi är också backpackers för tre veckor....
Av 0scar
1 jan. 2014 20:01
Flodturerna såsom Uncle Tan's blir ofta fullbokade, så det är bra att boka innan. Jag har åkt in via både Sandkan och KK. Det är ju betydligt närmare till räddningscentret i sepilok och flodturerna från Sandakan, men det beror ju lite på vart ni flyger ifrån och i vilken ordning ni vill ta saker o ting. Landsvägen tar det omkring 10h mellan KK och semporna. Jo, om ni vill snorkla vid Sipadan och har ett snävt schema bör ni i förväg boka med någon operatör, för man måste söka tillstånd och det finns ett max antal tillstånd per dag.
2 jan. 2014 00:54
Hej,

När jag var där så flög jag mellan KK och Tawau, det var bekvämare tyckte jag än att ta bussen. Man får ju se mer om man tar bussen och man får träffa mer folk kanske om man tar bussen men flyget går betydligt snabbare. Det är ju bara en fråga om hur mycket tid man har egentligen. Hur som kostade det nog inte ens 800 kronor när jag flög T&R med Air Asia (då bokade jag kvällen innan jag åkte).

Semporna stad är riktigt trist, men det finns trevligare ställen runt omkring.
Jag bodde här: http://www.singamata.com/en/ (långsam sida men...)
Jäkligt trevligt ställe för 2 år sedan. Ungeäfr en halvtimmes båtresa ifrån Semporna. Ligger på ett rev. Inte världens finaste rev som sådant men de har ett "eget akvarium" med massa fiskar i som man kan kolla på.