Borneo 2 v i jan 16 alt. norra Sri Lanka samma tid (dyk o annat kul!)

23 apr. 2015 18:59
Visningar: 203
Hej.
Jag är galet sugen på att dra till Borneo 2 veckor i januari 2016, med fokus på dykning (världens bästa dykvatten!) Har hittat ett företag, passport travel, som designar resor till bl a Borneo, där man kan skräddarsy sin resa, kombinera dykning med regnskogen (chansen att få se orangutanger, näsapor, elefanter mm, once in a lifetime) samt sol o bad och ev ett stopp i Kuala Lumpur. Resan är dyr, men känns ändå som att det är värt!

Alternativt är jag sugen att dra till norra sri lanka, dyka en massa och försöka lära mig att surfa. Var på sri lanka (södra delen) för ca 2 månader sen och det är fantastiskt. Nu vill jag upptäcka norra sidan med dykning, safari, hiking osv! Kan tänka mig att va borta i 3 veckor och backpacka lite runt på ön.
Resan till sri lanka blir mycket, mycket billigare.

JAG är en 24årig tjej, pluggar i Uppsala och älskar att resa, dyka, upptäcka! Är du sugen på att dra iväg runt jul/nyår eller i jan nästa år, hör av dig! + är om du bor i Uppsala med omnejd, så vi kan hänga lite innan resan!
3 maj 2015 22:47
Hej!
Jag är hemskt intresserad av din resa och din plan. Bor dock lite väl långt bort, jag har OWD-cert sedan december, fullt med betalade semesterdagar, villig att se världen. Hör av dig
/Maria
17 maj 2015 21:59
Hej Maria!

Ledsen för väldigt sent svar men jag såg ditt meddelande först nu.
Jag har insett att just Borneo kommer bli svårt för mig att få ihop, rent eknomiskt, då det kommer landa på en 35 000 på två veckor, och det är lite väl mycket.
Är dock fortfarande inne på Sri Lanka, men har också kikat en hel del på Mozambique, som ska vara fantastiskt med grymt strandliv, dykning i världsklass och massa annat.
Du får gärna höra av dig om det fortfarande kunde vara aktuellt?

/Linn
18 maj 2015 18:14
Hej!
Jag är nog lite av en räddhare när det kommer till planering och sånt men brukar aldrig banga ur :) Har aldrig rest ensam tidigare men nu har jag lite och ingenting (förutom mitt arbete) som håller mig kvar för tillfället. Kan vara en begynnande 30-årskris som ligger till grund för mitt svar till dig, men va tusan. Man lever väl bara en gång? Jag är en komplett rookie när det kommer till dykning men man måste väl vara nybörjare nån gång, friska ben har jag att vandra med och strandliv är aldrig fel :)
18 maj 2015 19:53
Det låter bra! Du har helt rätt i att man bara lever en gång, det är första gången jag skriver här, men jag tänkte precis samma sak som du :) Såg du mitt tidigare svar?
Jag känner att Borneo kan bli lite väl dyrt, men har kikat en del på Mozambique, ett lsnd jag drömt om länge! Var har du rest tidigare?

Jag är heller ingen direkt dykexpert, har AOWD som jag tog när jag jobbade som guide i Egypten. Har dykt lite här och var men är ganska försiktig och det går långt mellan dyken så det ska nog gå bra för oss!
25 maj 2015 06:22
Hej

Måste det vara i just januari, du skulle inte kunna åka lite senare, början av februari?
25 maj 2015 11:23
Hej!

Nej det måste inte vara i januari, februari funkar också, dock kan jag inte vara iväg lika länge då, men 2 veckor i februari skulle absolut fungera.
Är du sugen på att hänga på? :)
25 maj 2015 11:31
Ja jag är sugen på dra nånstans i februari. Möjligen i slutet av januari. Var först inne på dra i november men tror det blir svårt med jobbet då vi har mycket att göra från november till sista januari. Men skulle kanske kunna dra runt 25 jan?

Hur går dina tankar, vill du man ska boka allt tillsammans eller vad har du tänkt? Jag bor i Sundbyberg. :)
25 maj 2015 15:38
Hej!

Okej ja men det skulle absolut funka för mig. Vad jobbar du med?
Jag har inte funderat så mycket, men det mest praktiska är väl att vi bokar var för sig kanske?
Men i samråd med varandra?
Hur tänker du? :)
25 maj 2015 16:25
Tycker jag låter som en bra idé.:) Har inte heller tänkt något ang det praktiska, tycker bara det kunde va kul åka med någon å så såg jag ditt inlägg :) Jobbar med kundtjänst.
25 maj 2015 21:07
Okej vad bra! Jag vet inte om du såg mina tidigare meddelanden men jag funderade på mozambique istället? Känner att Borneo blir sådär 10 000 kr för dyrt för två veckor!
Vad tror du om det?
27 maj 2015 04:23
Jag är helt öppen för förslag, så Mozambiqe kan absolut vara ett alternativ. Hur tänker du budgetmässigt, hur mycket vill/kan du lägga på en tvpbeckorssemester med flyg å boende?
28 maj 2015 07:39
Jag har väl satt en gräns på 20 000, tänkte jag! Har kollat en del flyg o så, största
Utgiften såklart och det landar nog på 8-9000. Sen kan man bo o leva billigt där.
Jag är ju väldigt biten av dykning, har du dykt?
Tycker mozambique låter spännande med dyk, ev safari och härlig kultur, mat och vackra stränder!

Vad är du ute efter när du reser? :)
31 maj 2015 19:46
Har aldrig dykt, jag är ärligt talat lite rädd för vatten :) jag badar men helst med en badmadrass. :) jag är mest ute efter strandhäng, sol, bad, dricka å se nåt safari eller nåt är inte helt fel. Men funkar ju att du vill dyka, jag kan ju göra annat under tiden eller så kanske jag vågar testa :)
6 juni 2015 15:11
Hej!

Okej men det låter ju kanon! Jag är absolut inte ute efter att dyka varje dag,
Utan tänkte mig kanske en 3-5 dagar dyk totalt på en 2 veckors resa, resten vill jag
Nog bara strandhänga jag med, och om möjligt dra på safari.

Vad tror du?