Boka Rum för 2 vuxna plus 2 barn 11 och 13år via Bokningssajter

4 mars 2015 18:01
Visningar: 278
Hej forumet! Blir inte klok på hur man smidigast bokar rum för en familj med två barn. Vi har två killar 11 resp. 13år (när det vankas resa - läs dec 2015)

När jag väljer 2 vuxna + 2 barn....och därefter skriver in 11 resp 13 där ålder efterfrågas blir ofta alternativen 2 rum eller 2 Bungalows, som om vi vore 4 vuxna. Familjerum verkar vara en sällsynt företeelse.

Flera hotell accepterar visserligen en extrasäng = 3 vuxna, men i bokningssajternas värld är tydligen även 11-åringar vuxna. Vi vill ju bo tillsammans och såklart även prisvärt :)
Dubbelsäng + extrasäng räcker gott!

Hur gör ni andra där ute?

ps. detta är mitt första inlägg, vår andra Thai-resa som familj på gång i december.
Av Lima80
7 mars 2015 15:41
Hej!
Ja jag har märkt att oftast räknas barn som vuxna. Ibland från 11 år, ibland redan från 5 år. Vet inte hur ni vill bo men en bungalow betalar man väl ett fast pris för oavsett antal vuxna o barn. Det är väl mer storlek och sängantal som räknas. Jag ska resa ensam med min son på 11 år och blev rekomenderad bungalows från tre till fem personer när jag gjorde en intresseanmälan/förfrågan. Jag mailade värden och berättade mina önskemål och vips så fick jag precis vad jag ville (bungalow för 1-2 pers) samt till ett mycket lägre pris. Alltså nu har jag inte bokat via sajter, så ja jag kan förstå att det nog kan krångla då. Mitt tips? Boka via direktkontakt ;)
Trevlig resa!