Boka privat taxichaufför

6 jan. 2014 10:06
Visningar: 747
Hej!
Vi ska åka till Jordanien i slutet av mars och har läst trådar om flera bra privata taxichaufförer. Hur långt innan måste man boka?
Av Maczi
26 jan. 2014 11:35
Ta nr till ganska många taxichaufförer innan du åker, du hittar dem här på forumet och så ringer du från hotellet.
Personligen tycker jag att det är bättre att göra så, för du kanske vill ändra dig på grund av vädret eller kanske nå annat som spräcker tidsplanen.
Jag var där i dec 2013 och det vart då inte alls som jag hade planerat på grund av vädret bland annat, såg dock allt jag var där för fast i en annan ordning.

Lycka till på resan!
26 jan. 2014 20:35
Tänkte inte boka in specifika dagar utan mest kolla priser och preliminärboka. Vad betalade ni och hur var er taxichaufför? Vi tänkte besöka Wadi rum, Petra och ev döda havet.
29 jan. 2014 20:34
Vi var i Jordanien i November förra året och besökte då Wadi Rum, Petra ruinerna och Döda Havet och även några hotsprings på vägen tillbaka från Döda Havet. Det var ingen sammanhängande trip utan vi reste 3 olika dagar. Vi hade inte bokat resan alls i förväg utan träffade en privat taxichaufför som vi började prata med som verkade bra. Vi blev helnöjda med våra utflykter. Vi betalade 520 JD allt som allt, det var då också inklusive lunch på 2 utav utflykterna och även en beduin guide i Wadi Rum. Det var INTE inklusive inträdet till Petra ruinerna, dock inträdet till de varma källorna var inkluderat .
Av Maczi
31 jan. 2014 19:54
Vi betalde 50JOD upp till Petra från Aqaba (vart 2 hotellnätter i Petra) och 50 JOD tillbaka men då kollade vi in wedi rum samtidigt på tillbaka vägen, kommer inte ihåg hur mycket vi betalade för den turen..
Har för mig att vi betalade 1300kr till döda havet och tillbaka, med inträde mat + att vi tog en sväng förbi nå varma källor som låg någon mil från norra delen på döda havet.
Taxichauffören var bra för han gjorde lite små stopp på vägen med lite annat att se, så kändes som man fick mer än bara resan, han var bra på engelska + skämtsam = TOPPEN :)

Inget att oroa er för alla är super trevliga och de flesta pratar bra engelska.
10 feb. 2014 10:49
Tack för tipsen! Har ni några andra "bra att veta" saker? Funderar wadi rum, har läst någonstans att det kan bli rätt kallt på kvällen...?
14 feb. 2014 19:24
Var det värt att åka till döda havet? Vi funderar nämligen på att skippa det...
5 maj 2014 22:04
Vi åkte med Omar Ali som gav oss ett par helt underbara utflykter. Vi var i Petra och i Wadi Rum där vi red kamel 1 timme och avslutade med middag i ett beduintält. Ni hittar honom på Facebook eller ring. Vi "pratade" på FB innan resan och första kvällen i Jordanien träffades vi och planerade veckan. Han gav oss många bra tips på restauranger, Hamam och shopping också. Omar Ali, tel+962777786124