Boka i förväg eller på plats på Koh Lanta när man har småbarn?

Av Temas
4 jan. 2014 21:34
Visningar: 845
Vi åker till Koh Lanta i mitten på januari och stannar i drygt tre veckor. Vi har inte varit på Koh Lanta förut, dock på andra ställen i Thailand då utan barn. De tre första nätterna har vi bokat ett hotell via Booking, men sedan är vår tanke att boka resten på plats för att först känna in och kolla runt. Vi har två barn med oss, 3,5 och 1,5 år.
Är det klokt tänkt? Eller bör vi boka fler nätter eller rent av allt i förväg? Tanken är att vi ska hitta ett boende som vi känner att vi vill stanna på en lång tid, antagligen resten av vistelsen. Nackdelen med att boka upp sig i förväg är ju att man inte trivs.
Finns det många fler hotell/resorts på Koh Lanta än de som syns på bokningssajterna eller har en egen hemsida?

Någon som har erfarenhet av att gått runt och letat (med eller utan barn)?
Tacksam för svar.
4 jan. 2014 22:56
Hej
Jag skulle nog råda dig att lägga lite tid på att boka ett boende innan ni åker. Koh Lanta är ju en relativt liten ö och därmed lite begränsat. Lanta är ju väldigt populärt hos barnfamiljer och longstays så det blir snabbt uppbokat på de resorter som är mest attraktiva.
Av Temas
5 jan. 2014 23:35
Tack för ditt svar, Mascoten! :)

Har du själv erfarenhet av att ha letat boende på plats i Krabi? Isåfall när?
Jag tänker att det borde lugnat sig något i slutet av januari (de första dagarna är redan bokade).
Och visst borde det finnas boenden som inte är bokningsbara via nätet? Som inte syns här hemma. Eller?
Av Ewa_h
6 jan. 2014 12:48
Hej, Det finns ganska många ställen som inte finns på nätet. Januari är forfarande en månad då många turister finns i Krabi och på Koh Lanta, så inte skulle jag säga att det börjar avta på folk direkt...
Ni kommer alldeles säkert hitta tak över huvudet om ni går runt och frågar på plats, men det är ju inte alls säkert att det blir vad ni önskar. Har ni otur är många boenden fullbokade och ni måste går runt och leta väldigt länge och kanske blir det ändå inte vad ni önskar,.. eller alldeles för dyrt =/. Har ni tur httar ni paradiset!
Det finns nog ingen som kan säga om ni kommer att hitta "rätt" eller "bättre" boende när ni väl är på plats,

Vi har åkte ett antal gånger till Koh Lanta och gått runt och letat boende på pålats. Efter ett par olika alternativ på boende har vi nu hittat "vårat" boende dit vi återkommer varje gång vi är på Lanta.

Lycka till och ha en underbar semester!
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Annkan
7 jan. 2014 11:52
Citerat från Mascoten1:
Hej
Jag skulle nog råda dig att lägga lite tid på att boka ett boende innan ni åker. Koh Lanta är ju en relativt liten ö och därmed lite begränsat. Lanta är ju väldigt populärt hos barnfamiljer och longstays så det blir snabbt uppbokat på de resorter som är mest attraktiva.
Hallå ?? liten ö... begränsat ??

Vi har varit i området flera ggr både med & utan barn & det är INGA problem att fixa boendet på plats :)
vi bokar alltid några dagar via nätet hemifrån & resten på plats.

Lycka till & trevlig resa //Anka
7 jan. 2014 13:37
Hej igen Temas!

Allt är ju relativt beträffande storlek på ön och boendemöjligheter.Om det inte spelar någon större roll var man bor så finns det att välja på men den populäraste stranden för barnfamiljer på Koh Lanta har traditionellt varit Klong Dao och i viss mån (framförallt på senare år) även Long Beach. Klong Dao är långgrund och många med mindre barn föredrar därför denna. (inte för intet kallas Koh Lanta Svenskön):-) ) Ingen tvekan om att ni finner tak över huvudet men är man mera kräsen kan det vara bra att boka då de pouläraste hotellen försvinner snabbt. Vi har tillbringat mycket tid på Koh Lanta, både som longstay och på kortare två veckors semestrar och har föredragit att boka i förväg för att få det som vi önskar och ha det bekvämt hela familjen! Hoppas att du kan få konkreta svar på din fråga från andra som har gjort på andra sätt, istället för orelevanta kommentarer! Var och en gör ju det som passar bäst!
Ha en underbar resa och lycka till! Koh Lanta är en underbar ö!
Av Temas
7 jan. 2014 22:36
Tack för alla era svar!
Det blir nog så att vi bokar boende på plats, förutom de första nätterna. Även om det inte blir exakt som man tänkt sig, tänker vi att det är lika mycket chansning att boka ett osett boende.

Vad tror ni om Kinesiska nyåret? Är det något som påverkar boendeutbudet på Koh Lanta?

Om någon har konkreta tips på boende får ni gärna hojta till!

Vi har en budget på 400-500/SEK per natt.
Inga krav förutom att det ska vara trevligt och rent och inte värsta baren intill, typ.
På bonuslistan står: Bungalow, strandläge, pool
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Temas
10 jan. 2014 22:43
Citerat från Anteee:
Nej, det kinesiska nyåret påverkar ingenting på Koh Lanta.

Och knappt någon annanstans heller för övrigt.
Tack!