Boka flygresa Arlanda - Bangkok - Koh Samui

27 aug. 2012 15:55
Visningar: 1490
Håller på och tittar på resor till Koh Samui. Är det bästa att boka hela vägen direkt? Kollade från Bangkok till Koh Samui och fick då ett pris på SEK 4.500 för 2 personer. När man reser till Koh Samui ska det gå att skicka bagaget hela vägen direkt. Första gången vi flyger till Bangkok och undrar hur det går till på flygplatsen när man ska flyga vidare. Har förstått av kartan av flygplatsen att ankommande och avgående ligger på olika våningsplan. Ligger inrikes på samma ställe? Har läst någonstans om att man bara gå igenom passkontrollen i Bangkok och immigrationen på Koh Samui, stämmer det. Hur går det till i såfall? Tackar på förhand för tips.
Av Sierra
27 aug. 2012 16:13
Det bästa är att boka hela vägen direkt hemifrån. Flyger ni med Thai hela vägen får ni bagaget till Samui.

Om ni inte flyger med Thai kan bagaget gå hela vägen lite beroende på vilket flygbolag ni flyger med till Bangkok. När ni checkar in för flighten från Sverige skall ni visa även biljetten för ert flyg till Samui och begära att ni får bagaget till Samui.

Om ni får det att gå hela vägen skall ni inte passera immigration på Suvarnabhumi utan följa skyltarna till Domestic Departures och söka upp er gate för flighten till Samui. Det är väl skyltat och inga problem. Dessutom finns det servicepersonal att fråga. Immigration proceduren görs i detta fall på Samui Airport.
27 aug. 2012 18:50
Tack för ett jättebra svar. Det låter riktigt enkelt att hitta.
3 sep. 2012 08:55
Thai upphör att flyga till Samui den 15 januari, så är man hänvisad till Bangkok Air i framtiden. Risken finns att det blir betydligt dyrare att nå Samui nu när man inte kan köpa genomgångsbiljett med enbart Thai hela vägen. Samtidigt vill nog inte Bangkok Air skrämma bort besökare heller? Törs man hoppas på ett samarbete?
Av Sierra
3 sep. 2012 09:32
Bangkok Airways har ett samarbete med Thai redan i dag.
3 sep. 2012 18:59
Hej!
Man kan boka med Finnair hela sträckan eller med Emirates. Gå bara in på någon flygsight. Titta även på chartersidorna, de har en hel del att erbjuda med reguljärflyg.
Susanne