Boka en resa själv till thailand utan resebyrå

Av Eve
6 okt. 2009 12:00
Visningar: 5381
Hur ska man gå tillväga om man ska boka själv?
Vart börjar jag?
Vågar man boka över nätet eller måste man ringa?
Kan man lita på att man har ett boende (om man har bokat) när man kommer fram?

Vi har bara bokat färdiga paketresor och tänkte få ner priset och boka resan själv.
Av Ewa_h
6 okt. 2009 12:22
Börja med att söka efter din flygresa här på reseguiden. Jätte bra vertyg !! Vi har bokat alla våra resor genom nätet de senaste åren och aldrig blivit missnöjda. Även hotell har vi bokat genom nätet och vi har alltid haft det boende som har bokat när vi väl har kommit fram.
Jag tycker det är riktigt smidigt att kunna sitta och titta och läsa om hotellen innan jag bestämmer mig. Om du är osäker kan ju ju givetvis ringa resebyrån eller hotellet och boka, när du väl har hittat ett, men i vissa fall kan det bli lite dyrare.

Lycka till!!
6 okt. 2009 12:27
Vi bokar nästan alltid själva. Flyg och hotell separat. Någon enstaka gång blir det charter eller något annat paket men inte ofta. Boka hotell genom en bra sajt ex vis, sawadee.com (Thailand). Flygen via en bokningssajt eller direkt på flygbolaget. Ofta blir det billigare via en bokningssajt.

Ang betalning av hotellen är det lite olika, ofta vill dom ha full betalning direkt, ibland delbetalning. Flyg, oftast betalning direkt via nätet för att garantera plats.

När vi bokade våra 3 hotell i Thailand inför vår resa dit i mars-april i år var det blandat. Men med tanke på vad som hände med valutan så var vi glada för att vi hade betalat i förväg. Koh Samui hotellet, deposit och sedan full betalning på plats, Krabi deposit och full betalning ca 2 veckor innan ankomst till hotellet, Bangkok full betalning direkt.

Vi har aldrig haft några problem med något v g våra bokningar.
Av Eve
19 okt. 2009 09:27
Tack för jättebra svar...
När man söker på olika hotell eller resorter i Thailand så verkar det som om man kan få tag på riktigt mysiga hotell....kul.
Av Marilcj
19 okt. 2009 10:15
Var själv lite skeptisk med att boka på nätet men sen kan man ju vända på de, hur bokar resebyråerna? Via nätet!

Vi har aldrig åkt chater till Thailand utan fixat med boende själva & bokat bara flygstol & aldrig haft några större problem, senaste resan blev det dock lite strul med placeringarna på planet ner, men det löste sig på planet...det är ju inte så kul att sitta på totalt olika platser i 11 tim så tänk på att ta med att boka biljetter där ni kan reservera platser så ni garanterat får åka ihop!

Själva bokade vi våran stundande resa via Budjet, bra pris & snabb hantering, fick biljetter på direkten, hade varit i kontakt m några andra resebyråer & nätföretag innan vi bokade och ingen kunde hjälpa oss med det antal biljetter vi skulle ha eller under den perioden vi ville åka men på Budjet var det inga problem!

Hotell är absolut inga problem att boka online...bara se till att ha med dig bekräftelser eller likn, det underlättar incheckning och är det några problem löser de det direkt när de ser bokningarna!

Lycka till
Av Joakimn
19 okt. 2009 11:01
Att boka själv är enkelt o säkert..eller... , jag har aldrig haft några problem.
Vi reser med barn och alltid lite udda resor så att boka själv är ofta nödvändigt..
Om man skall till Puket eller kanarieöarna så kanske det är lika bra att låta någon annan göra jobbet.Inte mycket som kan gå fel o inte mycket att spara på. Men vill man ha en lite mer egen resa så skall man boka själv..samt att boka första två nätterna när man kommer fram e också bra.I övrigt så skall man inte boka alls..utan gå runt på plats se o känn, pruta ..lite förförhållning inför storhelger kan var nödvändigt.
Sen beror det på varför man reser?? bara komma hemifrån o slappa,laddar batteri..köp färdigt recept. vill man uppleva något,... var djärv..
Sen: att resa till Thailand har för mig blivit billigare att resa via Kualalumpur, tåg till Thailand..mer spännande också..:-)/kim-san