Boka boende i förväg juli?

Av Carinal
9 apr. 2011 21:08
Visningar: 530
Hej
Vi är fyra personer som funderar på att åka till Kroatien, antingen till Split med något besök på öar, eller Zadar i mitten av juli. Det låter trevligt att bo i privata boende/lägenheter. Bör vi boka allt boende innan vi åker? Det finns ju flera tips här på denna site, men det är ju alltid bra om man kan improvisera, men jag antar att det är högsäsong då.
mvh
Carina
Av Peter_o
10 apr. 2011 11:37
Jag bokade lägenhet i Split hemifrån, men det var lite knepigt att hitta den då den låg lite utanför stan. Att visa lokalbefolkningen karta och adress var lönlöst. Nere i hamnen stod många och erbjöd rum, men om det var rum i Split eller på öarna vet jag inte.

/PeterO
Av Lasse42
10 apr. 2011 21:17
Vi var där under askmolnsperioden och äkte buss på övertiden söderut från Zadar. Split som är en härlig stad besökte vi t.o.m. två gånger pga osäkerhet med returresan. När vi kom med bussen stod damer vid hållplatsen och bjöd ut rum. Dubbelrummen kostade drygt 200 kronor och dom följde oss hem. Bägge rummen låg ca 200 meter från salutorget vid hamnen så det var centralt. Kanske är det annorlunda i juli, men annars verkade det längs vägarna finnas lediga rum i vartannat hus.
Be dem koka kaffe på morronen så får Ni en pratstund och kan sitta vid ett bord och äta. Split är absolut en pärla bland städer och kriminalitet förekommer knappt. Dom inser att turism är deras levebröd och ett brott mot turister drabbar alla invänare. Split har heller inte blivit krigsskadat som andra städer, varför berättar dom också.
Jag tror nog ni hittar boende även om det kan kännas tryggt att ha första natten bokad.