Bohol, malapascua, Boracay, palawan? Tips och funderingar!

21 maj 2013 22:06
Visningar: 1784
Hej!

Vi är två tjejer som ska ut i världen och behöver er hjälp!
Vi ska till Asien i 3 månader och Filippinerna blir vårat första stopp för att stanna i en månad.

Tanken är att vår rutt ska se ut följande:
Cebu-bohol-malapascua-boracay-palawan-Cebu..

DÅ UNDRAR VI: Är detta en bra reserutt? Har ni andra förslag? Hur tar man sig lättast mellan ställena? Bör vi skippa något?
ALLA svar hjälper oss till en bättre resa!

Tack på förhand! =)
22 maj 2013 10:32
Hej Sandra och Isabelle;

Trevlig resa till och i Filippinerna. Ni kommer säkert som alla vi andra "bonusfilippinos" att bli betagna.

Resrutten utifrån ett rent logistiskt perspektiv ser bra ut.

Vad är ni ute efter och vad vill ni uppleva? Vad finns högst på priolistan?

Med de svaren blir det lite lättare för oss alla här på forumet att komma med goda råd.

Hälsar Gunte Bunte Gunnar
22 maj 2013 11:02
Hej Guntebunte!

Tack för svaret.

Vi vill uppleva så mycket som möjligt - från fantasktisk natur, vita stränder, bra badställen till roliga utflytker. Vi har tittat lite på Choclate Hills, Alona beach, Kalanggaman (utanför malapascua), spiderhouse i Boracay... Annars är det inte så mycket mer än att vi bara vet var vi ska..

Så vi är öppna för alla förslag och tips! =)
22 maj 2013 11:57
Försök att planera resan så att ni har halva tiden i Visayas, dvs den arkipelag som omger Bohol;´Cebu och Malapasqua.

Vad gäller Bohol är Panglao och Alona Beach en plats som bjuder mycket på det ni är ute efter. Härligt strandliv, fina stränder bra utflykter. Chocolate Hills är ett utflyktsmål. Ön Balicasaq är ett "måste" med fantastisk dykning/snorkling med fiskar i mängder och färger man inte trodde fanns och med havssköldpaddor..... Har ni tur får ni sällskap av ett helt gäng delfiner på den 30 minuter långa färden dit.

Bra boende precis vid stranden finns det gott om......och så även en liten bit därifrån om man vill komma ner lite i pris.

Malapasqua är en mycket exotisk och liten ö. Här bor man nära lokalbefolkningen och deras kultur. Vattnen runt Malapasqua är enastående med mängder av koraller och ett rikt fiskliv. Stränderna är sagolika. Ön befolkas mycket av inbitna dykare och snorklare som också gärna besöker Kalanggaman som är som en riktig vykortsö, såväl över som under havsytan.

Malapasqua är betydligt lugnare än Alona. Så är det hektiskt nattliv ni är ute efter är nog Boracay ett bättre alternativ. Den ön är den mest "turistiska" i Filippinerna. På gott och ont......

Palawan bjuder på mycket. Den "sista utposten". Magisk vacker med mängder av små paradisöar. Här är utflykter med bankabåtar tillkommande upplevelser och stora nödvändigheter. Alternativen och rutterna är många. El Nido och Corong Corong är en bra utgångspunkt. Men Palawan är en utpost och färdvägarna mellan de olika platserna är stundtals långa. Ni bör nog planera för minst fjorton dahar här med.
.....Verkar som att ni behöver förlänga er vistelse med minst en vecka.....:-)

Har ni inte gjort det innan så gärna in och titta på Trip Advisor. Här finns många tipsa att hitta, även vad gäller boende!

Lycka till!
22 maj 2013 14:44
ååååh sköldpaddor och delfiner lät ju inte helt fel!

Är det så att man behöver boka hotellen innan? Vi har en bugdet för boende på 500kr/natt för två personer. Är det mycket eller lite? Vad får man för de - ac, egen toalett, långt i från stranden??

El Nido är det stället vi har funderat på när det gäller Palawan.. vad är det man inte får missa där??

Tusen tack för dina svar!!! =) =)
22 maj 2013 17:35
Excellent boende på Alona är Oasis Resort. Ligger mitt på playan och mycket i händelsernas centrum. Borde, även om det är lite ekonomiskt tight, kunna rymmas inom er budget, lite beroende på när ni reser och vilken nivå av rum....
Vi har bott där och kommer att göra det igen. Här bor ni perfekt med egen pool, fina rum, ac och egen toa. Dessutom riktigt bra frukost och suverän mat i övrigt. Ytterst vänligt bemötande och bra service kryddar tillvaron det där lilla extra.

På Malapasqua är Ocean Vida Resort på Bounty Beach; stället som är mest i "centrum".. Den resort på Malapasqua där mest folk samlas. Inte minst när det är Happy Hour. Bara några meter till havsbrynet. Kan vara lite i överkant vad gäller er budget. Andra billigare alternativ är Hippocampus, granne med Ocean Vida. Lika nära havsbrynet. Även Aabama kan vara ett alternativ. Ligger längst bort på Bounty Beach på ostsidan. Mycket billigt och charmigt boende.Ca 60 meter till stranden.

På El Nido tycker jag ni skall kolla in Bullskamp Inn. En av de boendealternativ i El Nido som har de allra bästa omdömena. Och dessutom billigt..

Borocay har vi hittils valt bort och har inga tips att komma med. Vet dock att Spider House är omtalat med såväl goda som mindre goda recensioner.

Googla runt och kolla, inte minst på Trip Advisor; Ni kommer att få så många uppslag och idéer.
Det som bland annat fascinerar med Filippinerna är att det inte är ett dugg svårt att trivas och inte vilja lämna var man än är....

Nice trip!