Boendetips samt tips på bästa stränderna Sri Lanka sökes!!!

13 nov. 2017 11:35
Visningar: 3165
Hej,

Vi är en familj på två vuxna samt 3 barn (9 månader, 10 år och 12 år) som bokat flyg till Colombo Sri Lanka 26 feb-12 mars 2018. Vi söker restips. Vilken strand på västkusten är bäst för bad men där inte alla turister är?

Vart bor man fräscht och med pool men inte för dyrt? Är detta bäst att boka på plats och funkar det även om det ju är högsäsong då?

Vi landar på natten så letar även boende två nätter på bra hotell i colombo.

Något annat restips mottages också tacksamt.

Vi har ju en liten bebis med oss så vill gärna ha så bra standard man kan få men utan att betala tusentals kronor per natt.

Vi älskar mat och vill ha en fin plats för bad samt fräscht boende och lokal mat.

Tack,

Alin
14 nov. 2017 08:37
Hej,

Ett hett tips: har ni så pass unga barn, lämna Colombo. Det är en extremt stressig stad men mycket folk och oljud. Angående stränder, ta och kolla på Hikkaduwa och/eller Mirissa. Om det är hotell ni är ute efter och om det ska vara >3* svensk standard så bör ni nog förboka.
Av Karin
20 nov. 2017 12:32
Jag skulle tipsa om stränderna söder om Galle, typ Dalawella Beach, Ahangama, Welligama och Mirissa. De två senare kanske passar bäst med småbarn. Jag hade också försökt boka i förväg då man inte vill riskera att inte hitta något som passar barnfamiljer.
Av Bafatt
9 dec. 2017 17:23
Instämmer med övriga svaren. Åker man med så små barn skall man absolut förboka boendet. Räkna med en taxikostnad (nattaxa) ner till Galle istf nätter i Colombo. Reflektion: Måste spädbarnet vara med?
20 dec. 2017 19:37
Tack snälla för de länkarna!!vi har bokat mirissa så Mao hamnar vi ju helt rätt:-). Tack
27 dec. 2017 16:01
Rekommenderar hotellet Mount Breeze i Mount Lavinia, förort till Colombo. Håller med ovanstående att lämna Colombo så snart som möjligt. På Mount Breezd finns det tillgång till pool, stranden ca 50 m bort (behöver endast korsa ett tågspår) och en restaurang precis på stranden med helt ok mat. Fräscha rum med AC och varmt vatten, ca 500kr/natt för dubbelrum.

Om ni vill komma till paradiset för några dagar rekommenderar jag STARKT turtle bay utanför Tangalle. Inte badvänlig strand men en helt underbar atmosfär med stor pool + barnpool.