Boende utanför Rom?

9 apr. 2013 09:53
Visningar: 3876
Jag och min flickvän ska åka till Italien i början av maj. Vi vill spendera några dagar i centrala Rom men skulle väldigt gärna vilja spendera några dagar utanför centrala Rom, i någon mindre stad eller by. Min flickvän är från Australien och har Italien som sinnebild av Europa. Små gränder, mysiga restauranger, pittoreska vyer osv. Några tips på några sådana här städer/byar? Vi kommer inte ha någon bil så det är en stor fördel om man kan ta sig lätt från Rom till dessa platser.
15 apr. 2013 10:39
Hej, Det finns massor med mysiga byar. Är ni intresserade av att bo vid kusten eller inåt landet? Toscana och Umbrien har många fina byar med god mat. Oftast är det väldigt små byar som man kan avverka på en dag. Med tåg är det enkelt att åka till exempelvis Spoleto, Todi, Orvieto.. Jag skulle rekommendera er att annars åka till en lite större stad och göra dagsutflykter till småbyarna. Om ni bor i Perugia tex har ni nära till Assisi och Arezzo som jag tycker är fantastiska. Annars har ni Florens 1,5 timme från Rom. Därifrån kan ni göra små tripper till Chianti distriktet, Lucca, Pisa eller varför inte Siena.
Om ni istället vill dra er mot kusten och njuta lite av stranden (kan vara fint väder i maj) kan ni åka till Sperlonga. Det tar drygt en timme med tåg. Underbar kuststad med små gränder och en jättefin strand. Riktigt bra fiskrestauranger. Därifrån kan ni göra utflykter till Napoli och Pompeii.
Vad ni än bestämmer er för rekommenderar jag er att boka tåg i förväg. Det är mycket billigare än att köpa på stationen. Lycka till!