Boende st Augustine

Av Heltren
30 maj 2015 17:37
Visningar: 366
Familj med två barn 8,13 vill ha tips på bra boende med pool och strandnära. Många condos i närheten vilka tipsar ni om ? Vilka hotell i st Augustine city rek.?
Slutet av juni, början på juli.
30 maj 2015 21:52
Heltren,

Vill ni bo på St. Augustine Beach eller inne i själva staden St. Augustine? Stor skillnad.

Ekonomi, medelklass eller lite lyxigare? Ni är ganska sent ute och många hotell börjar bli uppbokade. Iaf om man vill få ett bra pris.

Gunnar, St. Augustine, FL (har bott här i St. Augustine i 6 år, total 15 i Florida)
Av Heltren
31 maj 2015 07:30
Läste ett intressant längre inslag från er gällande just St Augustine som jag inte lyckas hitta numera. Hotell vid piratskeppet?
Vi har hittat condos på crescent beach och Vilano beach mfl och hoppas kunna ringa dit när vi är på väg då vi är osäkra på ankomstdagen. De kostar runt tusenlappen per natt. Ska bli trötta på Miami först där vi bor hos familjen.
Gillade Holiday Inn Suits and Hotel på clearwater beach förra året. De hade ett bra paketpris med seaworld och Busch gardens biljetter. Älskade stället som var strandtomt med härlig pool o bra restaurang med livemusik. Deras utbud i st augustine är inte lika attraktivt verkar det som.
Kommentar på detta inlägg Gunnar?
31 maj 2015 13:02
Heltren,

Vilano Beach ligger bara c:a 5 – 10 minuters körning från downtown St. Augustine, allt beror på trafiken. Det är inget direkt turistområde med bra service. Finns t. ex. bara en bra restaurang där ute. Stranden är OK men kanske inte den mest lämpliga om ni har barn. Vattnet är ganska oroligt pga stora vågor och strömmar pga inloppet till St. Augustine.

Cresent Beach är lite mer turistinriktat (något mer service) med lite fler restauranger och någon enstaka bar. Beachen är något bättre jämnfört med Vilano. Ligger c:a 20+ minuter söder om St. Augustine och c:a 30 – 40 minuter ned till Daytona.

Vet inte vilken artikel du tänker på men kan det vara den här: http://www.florida.nu/norr/saint-augustine/. Vi har nyligen byggt om ehla sidan så det kan tänkas att vi hade skrivit något annat. Piratskeppet har jag kvar så kommer ni hit så “stop by” och säg hej.

Man kan inte jämnföra de två Holiday Inn på Clearwater Beach och det som finns här i St. Augustine.

Clearwater Beach är ett Holiday Inn and Suites och det är lite skillnad på ett vanligt HI. De ägs av två skilda ägare och båda kommer från två helt skilda kulturer och det märks ganska tydligt på hur hotellen sköts. Jag känner dem båda personligen och de är två mycket fina gentlemen så ta mig inte fel.

Clearwater hotellet ligger utmärkt till vid vattnet, har som du vet en bra restaurang och rolig bar med uteservering över vattnet. Enda nackdelen är att det hotellet har ingen egen strand då det ligger direkt vid inloppet till ICW. Gångavstånd till det mesta på CB.

Holiday Inn här i St. Augustine kan närmast jämnföras med ett typiskt “business hotell”, finns inget extra. Ligger inklämt mellan en massa andra hotell och andra byggnader längst en mycket traifkerad genomfartsled. Dessutom är det långt gångavstånd ned till centrum. Restaurang saknas men de serverar frukost varje morgon, rumstandarden är bra, vanlig Holiday Inn standard. Patel som äger detta hotell har ytterliggare 7 – 8 hotell i St. Augustine du lär knappast hitta några extraerbjudande med honom. Däremot kan du hitta bra paketerbjudanden hos Old Town Trolley (Green Train).

Tar ni inte en chance om ni väntar med att reservera tills ni är här? Ni kommer mitt I högsäsongen och mycket kommer att bli utbokat. Speciellt över 4th of July helgen.

Har du mer frågor så hör av dig.

Gunnar, St. Augustine, FL (bott och jobbat inom turistnäringen i Florida under 15 år)
Av Heltren
31 maj 2015 15:55
Stort tack för ditt givande och informativa svar. Vi tänker om lite o bokar nu samt bokar promenadavstånd city. Bra pris på Best Western Spanish Quarters som vi dessutom kan avboka utan kostnad om vi vill åka annat datum. Kommer absolut förbi Piratskeppet och säger hej!
Blir kanske beach condo Daytona beach i stället på vägen dit eller tillbaka mot Miami oavsett blir allt kanon. Älskar Florida och är helt redo för några veckors 'good life'!
Av Heltren
31 maj 2015 18:33
Förresten Gunnar!
Vilket liknande ställe rekommenderar du, likt det i Clearwater Beach? Gärna både på ost-och på västkusten.

Tack på förhand!
2 juni 2015 04:00
Heltren,

Svar kommer, ute och reser. Ge mig en dag eller sa.

Gunnar
2 juni 2015 14:25
Trampar lite i Gunnars domäner och rekommenderar Hammock Beach Resort, 40 min söder om St Augustine. Ett fantastiskt hotell med Daytona, Kennedy Space Center, Palm Coast och St Augustine på bekvämt avstånd

Hotellet är av jättelikt amerikanskt familjeresort-snitt med direkt access till egen strand, stora resort pooler, fantastiska golfbanor. Lägenheter med kök och separata sovrum

Ca 1400 per natt skulle jag gissa
Av Heltren
3 juni 2015 05:30
Tack Marcus!
Verkar vara ett höjdarställe! Funderar på några dagar här innan några dagar i st Augustine. Hittar bästa pris på 170usd i ett rum i tornet. Via deras egen hemsida. Resten av rummen är betydligt dyrare. Tips på bästa bokningssite?

Spännande oxå att höra från Gunnar igen.
3 juni 2015 09:22
Hotellets egen sida erbjuder 170 usd Suite deal, vilket är halva priset mot ordinarie pris med king size och bäddsoffa.
Lägenheter med två sovrum finns på hotels.com för 224usd
Av Heltren
4 juni 2015 10:37
Tyvärr fullbokat de datum vi kan, för en natt är för lite, så nu letar jag alternativ till Hammock Beach Park.
Av Heltren
4 juni 2015 15:37
Tack Gunnar! Kollat upp de båda men de var för dyra. 170 usd per natt för lyx likt Hammock, det passar oss fint ;)
Av Heltren
5 juni 2015 15:07
Det är ganska långt mellan N Miami och St Augustine, 60mil ca. Vi behöver övernattning längs vägen tänker jag och kollar lite. Tips på bra och billigt badställe med hotell?
Av Birgere
5 juni 2015 15:17
50mil = 5h körning, finns väl ingen anledning till att göra ett break för detta. Ni kan ju lugnt stanna o ta ett break o bada någonstans.
5 juni 2015 16:22
Om man inte tidigare varit där och har barn i er ålder hade jag kört upp till Cape Canaveral på morgonen för att stanna där under 5-6 timmar därefter kört 2h på kvällen till hotellet.

Det finns såklart stränder utmed hela Atlantkusten men ingen som jag direkt hade tagit omvägar för.

Stanna på I95. 1& A1A är otroligt dryga
5 juni 2015 18:11
Heltren,

Ibland räcker inte tiden till och jag får be om ursäkt för att mitt svar har dröjt.

Beträffande hotell i St. Augustine har du gjort ett bra val. Det är absolut inget lyxhotell men läget är utmärkt, gångavstånd till det mesta i centrala stan. Jag har inte sett hotellrummen så jag kan inte göra något uttalande om dem. Men, det är samma kille som äger Hilton, Hamton Inn och Holiday Inn här i St. Aug. och han är känd för att köra ett “tight ship”. Inom parantes kan jag säga att Hilton har det bästa läge av alla av dem. Det är också världens minsta Hilton (helt värdelös information).

Du frågade sedan om andra bra hotell här I Florida men för att kunna hjälpa dig måste jag ha en idee om var du söker. Utbudet är enormt. Marcus gave dig ett bra hotell men det är i en helt annan prisklass än vad du valde här I St. Augustine. Var ungefär vill du ligga I prisklass?

Beträffande resan från Miami till St. Augustine så håller jag med Birgere om ni väljer att köra motorvägen hit upp så tar det 5 – 6 timmar och med en fulltankad bil stannar man knappast. Vi kör sträckan flera gånger per år och det blir en vana.

Men, som en Svensk turist skulle jag vilja föreslå att ni tar vägen A1A upp längst kusten, iallafall bitvis. För att undvika den värsta trafiken i södra Florida så kör på I95 upp till Stuart och kör sedan ut på kusten. Kör A1A upp till Cap Canaveral och sedan ut på I95 igen. Om ni skall övernatta så är mitt förslag att ni stannar i Cocoa Beach.

Kusten upp är inte den mest intressanta i Florida och jag har ingen direct förslag på något intressant att se just efter den biten. Det enda “riktiga” sevärdigheten är KSC (Kennedy Space Center). Men, å andra sidan, tar man hela kusten som en “sevärdighet” så kan det vara värt att ta den tiden. Kör ni I95 så ser ni inte mycket av värde.

Gunnar, St. Augustine
Av Heltren
6 juni 2015 00:04
Är så glad att jag hittat Floridabuddies! :)
Nu är det inte helt optimalt rent praktiskt och säkert lite hattigt men...så här ser det ut för stunden.

Nästan en vecka i N Miami med Miami o Miami Beach. Ska denna gång turista mkt förutom alla stunder på beachen med stort solparaply. Morgonyoga konstmuseum MAM eller Bass, Holocaust memorial Viscaya gardens Kubanska kvarteren Flamingo park Wynwood, Oleta state park Bill Baggs cape Key Biscayne ev. key Largo o John Pennecamp för glasbottenbåttur. Venetian pool o just det barnen vill gå på bio. Tror de är för stora för childrens museum men kollar kanske en fred em då det är gratis. Kanske en drink på Velano Hotel o en på Fontainbleau.

Några dagar till stugan i Lake Placid den lilla pärlan med murmålningar sjöar perfekta för vår lilla båt o lite metande från bryggan. En fantastiskt god o otroligt prisvärd buffé på Golden Coral med all världens mat och desserter som går all in innan upp till Hammock Beach Park i Palm Coast 2n.

Ner till Cocoa beach 2n ( ännu ej bokat men tror Radisson i cape can. eller Four points by Sheraton Cocoa beach) med besök på Kennedy Space Center.

Därefter St Augustine 3n där vi kör på turisttipsen innan fem dagar kvar till vad vi orkar och har råd med.

En stor del av resan är planerandet det är ju då resan startar. Om vi sen hittar på allt vi (jag) googlat frågat runt och spekulerat kring ja det visar sig.

Nu får jag försöka pausa lite o fira nationaldagen i morgon.
6 juni 2015 21:24
Heltren,

Det finns ett stort urval av “Public Swimming Pools” över hela Florida och det bästa är att Googla dem.

Men, kom ihåg att använd Google.com, ej Google.se.

Googla “Public Swimming Pools, Miami, FL” eller vilken stad du nu är i.

Personligen skulle jag vara försiktig att bada i dessa. De är inte alltid så rena som du tror. Hotellpooler och vattenparker är i regel betydligt säkrare. De drivs I kommerciellt syfte och därmed hålls det en betydligt bättre koll på vattnets renlighet.

Sällan får du bada i en pool om du har en drink i handen (eller missförstod jag dig).

Själva downtown Miami är mest kontorsbyggnader men Bayfront Park och Marina distriktet kan vara intressant. Mycket restauranger och affärer.

Cyckeluthyrning finns i regel på varje turistdestination. Det är ingen service som vi direkt håller koll på för de kommer och går. De kan dyka upp under en säsong och är borta nästa. Men, de är i regel inte svåra att hitta. Fråga i första hand på hotellet. Var försiktig i trafiken, här är en cycklist som ett lovligt villebråd under jakttid. Håll er bara till cyckelleder (om de finns). Detta är inget skämt. Bilisterna tar lite hänsyn till cyklister.

Gunnar, St. Augustine