Boende sri lanka

Av Wp
18 dec. 2013 00:01
Visningar: 1601
Ska åka tre st i tre veckor till sri lanka, vi har reserverat ett hotell för alla tre veckor för att vi såg någonstans att det är svårt att få tag i boende där. Men funderar nu om det är dumt? Har någon varit för nyligt och vet om det är lätt att få tag på boende på plats eller inte? Tar det långt tid att åka runt så man måste bo på olika ställen eller kan man åka över dagen?
Av Wp
19 dec. 2013 21:16
I februari
Av Gevalia
20 dec. 2013 16:23
Vägarna är krokiga och smala. Massor av små byar. Så ja, nog tar det lång tid att förflytta sig. Exempelvis Dambulla till Mirissa 8 timmar. Inga problem med att hitta boende. Transfer mellan orterna är lätt fixat. Alltid är det någon som som känner en med bra minibuss eller bil, som kör till vettigt pris. Har bara bra erfarenhet av att åka på detta vis.

Trevlig resa!
23 dec. 2013 02:05
Det är mycket lätt att hitta boende. Man kan resa runt med tåg, buss, taxi och tuk tuk. Buss och tåg är mycket billiga färdmedel.
Av Wp
16 jan. 2014 23:34
Tack för era svar! Vi bestämde oss att avboka reservationen och resa runt istället planen är att börja i unawatuna sedan åka efter sydkusten sedan upp mot Ella(?). Har ni några tips på vad vi inte borde missa?

Jag har också en fråga om maten, jag är allergisk mot fisk och jordnötter, brukar det vara mycket fiskolja i deras mat? Är det någon som kan srilankiska(?) och skulle kunna hjälpa mig att skriva ett kort som jag kan ha med mig och visa ifall de är lite dåliga på engelska där? Jag känner ingen själv som kan, och har kollat på astma och allergiförbundet men dom erbjöd inte det språket.,
Av Wp
22 jan. 2014 22:58
Är det förresten någon som vet hur mycket ett kontantkort kostar att köpa i sri lanka och hur mycket det kostar att ringa/sms till Sverige från det?
Av Quiwii
10 feb. 2014 11:37
Hej Wip

Jag befinner mig just nu i Sri Lanka. Det ar lojligt billigt att ata ute och i de flesta restaurangerna anvander de kokos- och palmolja samt vegitabilisk olja. Curryn de anvander i matlagningen ar mer smakrik sa man kanner inte av oljan. Jordnotter ar en importerad vara som anses vara exklusiv, sa du kommer troligtvis inte fa jordnotter om du inte betalar for det. Daremot odlar de chaswehnotter och det kan forekomma i vissa matratter men eftersom det ar en hog efterfraga runt om i varlden sa ar priset pa cashewnotter valdigt hogt och det ar samma sak har. Du far betala ett hogt pris for det. Om jag sager sa har i vissa matbutikerna ar cashewpasarna till och med larmade!
Av Wp
10 feb. 2014 12:53
Hej tack för svar! Hoppas ni har det fantastiskt i sri lanka:-)
Hur är det med bankomater därborta? Finns det direkt på flygplatsen?
Av Quiwii
12 feb. 2014 05:52
Precis, bankomater finns overallt och det finns en ATM pa flygplatsen, vi tog ut dar.

Kontantkort fran dialog ar gratis men kostar nar du ska fylla pa det. Jag vet inte priset till sverige men jag kom ihag att det var rimliga priser att ringa hem. Du kan alltid anvanda dig av gratisappar sasom skype, viber och tango. Mkt billigare men det kraver ocksa wifi och en smartphone.

Lycka till!