Boende San Diego

Av Sus73
15 juni 2013 10:48
Visningar: 1607
Så här i elfte timmen håller vi på att boka hotell för vår Californien-tripp 29/6-20/7. Vi funderar på boende i San Diego, där vi tänkt vara ca 1 vecka. Vi kommer att göra en del aktiviteter, men mest slappa och bada.

Ska man då satsa på hotell vid havet? I så fall i vilket område?

Eller fungerar det med hotell med pool en bit från havet och sen köra ner till havet för att bada (dvs finns det bra allmänna stränder)?

Eller ska man satsa på att hyra lägenhet? Var hittar man i så fall det?

Hoppas på hjälp....
15 juni 2013 15:38
Alla stränder är allmänna. Jag tycker den finaste är på Coronado. Området är jättemysigt för hotellvistelse också, men om man vill bo närmare stan kan man bo i t.ex. Mission eller Pacific Beach.
La Jolla är enligt mig den näst bästa stranden i området. Det är San Diegos lyxiga förort och verkligen mysigt. Så hittar ni hotell i rätt prisklass i dessa områden är det kanske det bästa.
Annars ligger det en hel del hotell med pool kring Mission Bay men då behöver ni bil eller ta er runt med buss.
Av Hawaii
15 juni 2013 17:31
Håller med Marie om det. Coronado är fint, men lite mera "avsides" även om ju bron till downtown är ganska nära. Tycker själv att Mission Beach/Pacific Beach området är mera lämpat eftersom man har närmare till de flesta platser/aktiviteter och man har också många fler restauranger inom ett rimligt avstånd. Det finns massor att hyra där, och även om man är ett par kvarter från havet så är det gångavstånd. Personligen hade jag inte valt att bo precis vid stranden (d.v.s. vid "boardwalk"). Dyrare och inte samma lugn och ro med tanke på all "trafik" på boardwalk (fotgängare och cyklister).