Boende runt Zion National Park

5 apr. 2014 16:43
Visningar: 496
Hej.

Jag försöker hitta ett bra boende i eller nära Zion National Park. Vi åker med bil från Grand Canyon och har tänkt ta "omvägen" via Zion innan vi drar till Las Vegas och vidare. Jag ser att det finns boende i parken, men det vore trevligt med lite lägre pris. Som jag har läst innan så finns många boenden i St George, men det känns som att vi kommer från fel håll, alltså från höger istället för tvärtom. Är det någon som kan komma med bra förslag här?
Av Birgere
5 apr. 2014 17:11
Jag antar ni kommer österifrån och en jobbarkompis tog den rundan för några år sedan och stannade i Kanab på något motel o körde vidare innan soluppgången dagen efter.
Av Marulk
5 apr. 2014 18:08
Vi körde i somras visserligen från LV och bodde i St George. Det är inget större avstånd mellan StG o Zion np, ca 1/2h-45min. Hotellen i StG är mycket prisvärda, o det finns ett stort utbud.
5 apr. 2014 18:11
Tack för snabba svar! Marulk, tycker du det är värt med 2 heldagar i parken?
Av Marulk
5 apr. 2014 18:44
Vi fick bara 1dg o valde då att köra själva (tog en em)
Men hade vi haft mer tid skulle jag absolut välja ngn/ngr av de vandringsleder i parken. Vi hade plan på Shuttlebussen till andra delen av parken(denna stängd för övrig trafik) men kön var lång på em. Är nog bäst att vara tidig på morgon/fm
Inte långt från Zion np finns även Bryce np. Den har vi kvar. Passerar ni Page får ni inte missa Antelope Canyon. Finns lite bilder från vår resa här på RG :)
Av Tango
5 apr. 2014 20:25
Vi har bokat Terrace Brook Lodge precis utanför parken för 570kr för en natt i juni.
6 apr. 2014 10:52
Ska kolla upp detta!
Ni verkar alla ha bra erfarenhet från västra usa av vad jag sett på forumet. Vet ni om det brukar vara några problem eller stängda vägar från Grand Canyon-Zion och från Las Vegas via Mammoth och genom Yosemite? Vi passerar där i slutet på september och jag läste nåt om snö så dags i de högre regionerna, men det kanske inte är nåt problem ändå?
6 apr. 2014 11:17
Jag bodde i Springdale bara några minuter från Zion canyon. Kostade mig runt 800 kr/natt och det fanns många boenden att välja på i Springdale. Passade utmärkt om det främst är detta område i Zion man tänkt sig besöka. Sedan fanns det mycket campingplatser inne i parken också om det är ett alternativ för er.

Hälsningar
Henrik
Av Marulk
6 apr. 2014 15:38
Stängda vägar: det är nog sällan tex Tioga Pass är stängt redan i september men för att vara på den säkra sidan, håll utkik via Yosemite webbsida - det finns nu även som App.
Vägen mellan StG o LV är fantastiskt vacker o jag kan även varmt ( :) ) rekommendera genom Death Valley mot Yosemite med övernattning i den mysiga staden Mammoth Lake
6 apr. 2014 16:14
Det är precis vad vi planerat. Det blir en fullspäckad resa: LA-Grand Canyon-Zion-Las Vegas-Death Valley-Mammoth-Yosemite-Redwood-SF och slutligen HW1 tillbaka till LA :)
Av Marulk
6 apr. 2014 18:38
då får ni en härlig resa och kommer få se mycket vacker natur :)
för att få se "stora träd" om ni inte hinner ner till södra Yosemite, rekommenderar jag Muir Woods strax norr om SF.
6 apr. 2014 18:44
Bra tips! Har du kört vägen upp till Redwood vid Eureka? Vi funderar på om landskapet kommer se likadant ut på vägen upp, att man kanske blir mätt på de där träden innan man ens hunnit fram till den stora parken. Är inne på Avenue of the Giants och Humboldt Reservoir, men sen är det ju fortfarande en bra bit till själva Redwood. Har du nåt tips här?
Av Marulk
6 apr. 2014 19:11
Vi körde bara upp till Jenner innan vi svängde av söderut igen, bla bara en bråkdel av vägen mot Eureka. Detta är dock en trip som står på "bucket list". Men denna lilla korta bit utefter Hgw 1 var minst lika vacker som delen söder om Carmel o Monterey.
8 apr. 2014 18:17
Marulk, du som hade varit i Antelope Canyon. Vilken del besökte ni? Finns ju övre och undre och vattenhål och grejjer. Och minns du vilken guide ni bokade? Funderar på att ta det som ett stopp mellan GC och Zion!
Av Marulk
24 apr. 2014 20:18
hej, vi besökte Upper Canyon tillsammans med guider från Antelope Canyon Tours. de har sitt kontor mitt inne i Page. vid högsäsong rekommenderas att boka i förväg. när vi kom dit fick vi sista platserna till morgonen därpå. kan varmt rekommendera denna tur som går med jeep från Page ut till canyon. fantastiskt duktig guide som även hjälpte till med foto inställning. det var inte helt lätt att hitta rätt i kameran inne i canyon. detta var en riktig höjdpunkt under vår resa