Boende o Transport tips i Amsterdam, hjääälp!

6 maj 2014 21:18
Visningar: 907
Hej!
Jag ska till Amsterdam den 28 - 30 maj.
Vi landar kl 21:00 onsdag och flyger tillbaka fredag kl 21:30.

Jag arbetar på Radisson BLU och har därför personal rabatt och betalar runt 500 kr per dygn för ett dubbelrum. Men dessa datum finns boende med rabatt endast tillgängligt hotell på flygplatsen.

Så mina funderingar är därför...
De hotellen ligger 5 km från flygplatsen och har shuffle buss, men det tar 20 min till flygplatsen till hotellet.
Så om jag bokar hotell vid flygplatsen så har vi resväg 20 min från hotellet till flygplatsen + 30 min tåg in till centrum.
Jag har läst att det kostar 4 Euro per tur med flygtåget. Går flygtåget dygnet runt från flygplatsen till centrum, eller i alla fall väldigt sen på kvällen?
Vet nån möjligtvis vart man kan hitta tidtabell på denna?

Vet nån om det finns någon direkt buss från hotellen vid flygplatsen in till centrum, eller vart jag kan leta reda på det'? Finns ingen info på hemsidan.

Eller skulle du rekommendera att leta vanliga hotell i centrum, (har hittat för typ 1800 kr för två nätter). Gentemot att betala typ 1000 kr boende två nätter vid flygplatsen o sen åka med shufflebuss + flygtåg in till centrum torsdag morgon, torsdag kväll och fredag morgon?

Tidsmässigt kanske det inte värt att använda en timme varje tillfälle som man skall ta sig fram o tillbaka. Eller vad tror du?

Ang sevärdheter så har jag tänkt att gå på Anne Franks hus samt Heiniken bryggeriet. Min bror (18 år) vill inte gå på några museum, har nån något annat tips?

Nån som har fler tips?

Tack på förhand!
Av Kboggio
9 maj 2014 10:52
Ta en båttur på kanalerna, hyr cyklar, gå till van Gogh parken och se Amsterdam skylten, åk och se hur trädgårdarna blomstrar nu när säsongen börjar, se en coffee shop.. :-)