Boende o Transport tips i Amsterdam, hjääälp!

6 maj 2014 21:18
Visningar: 826
Hej!
Jag ska till Amsterdam den 28 - 30 maj.
Vi landar kl 21:00 onsdag och flyger tillbaka fredag kl 21:30.

Jag arbetar på Radisson BLU och har därför personal rabatt och betalar runt 500 kr per dygn för ett dubbelrum. Men dessa datum finns boende med rabatt endast tillgängligt hotell på flygplatsen.

Så mina funderingar är därför...
De hotellen ligger 5 km från flygplatsen och har shuffle buss, men det tar 20 min till flygplatsen till hotellet.
Så om jag bokar hotell vid flygplatsen så har vi resväg 20 min från hotellet till flygplatsen + 30 min tåg in till centrum.
Jag har läst att det kostar 4 Euro per tur med flygtåget. Går flygtåget dygnet runt från flygplatsen till centrum, eller i alla fall väldigt sen på kvällen?
Vet nån möjligtvis vart man kan hitta tidtabell på denna?

Vet nån om det finns någon direkt buss från hotellen vid flygplatsen in till centrum, eller vart jag kan leta reda på det'? Finns ingen info på hemsidan.

Eller skulle du rekommendera att leta vanliga hotell i centrum, (har hittat för typ 1800 kr för två nätter). Gentemot att betala typ 1000 kr boende två nätter vid flygplatsen o sen åka med shufflebuss + flygtåg in till centrum torsdag morgon, torsdag kväll och fredag morgon?

Tidsmässigt kanske det inte värt att använda en timme varje tillfälle som man skall ta sig fram o tillbaka. Eller vad tror du?

Ang sevärdheter så har jag tänkt att gå på Anne Franks hus samt Heiniken bryggeriet. Min bror (18 år) vill inte gå på några museum, har nån något annat tips?

Nån som har fler tips?

Tack på förhand!
Av Kboggio
9 maj 2014 10:52
Ta en båttur på kanalerna, hyr cyklar, gå till van Gogh parken och se Amsterdam skylten, åk och se hur trädgårdarna blomstrar nu när säsongen börjar, se en coffee shop.. :-)
Amsterdam var bo - tips på boende
Nederländerna Reslustkvinna, 25 jan. 2015
Updaterad av Reslustkvinna för 4 år sedan
2
Funderar på Amsterdam i april, men var ska man bo. Vi ska väl göra det de flesta gör i Amsterdam. Flanera runt, åka på kanalen, gå i parker samt titta på de vackra tulpanodlingarna/trädgårdarna. Var bor man bra till för dessa aktiviteter. Ibland kan det vara en fördel att ha nära till kommunala ...
Hotel Imperial i Amsterdam
Nederländerna Klara_maria, 25 sep. 2018
Updaterad av Klara_maria för 35 veckor sedan
11
Hej! Jag tänkte höra om någon bott på Hotel Imperial i Amsterdam och vad ni isåfall tyckte om det? En annan fråga är vad ni tror om läget på hotellet. Det ligger 22 min promenad från Anne Franks hus, 15 min från Rijksmuseumet, 12 min från Dam Square. Är detta ett bra läge? Det känns som att ...
Amsterdam boende
Nederländerna Raab, 28 juni 2010
Updaterad av Kafoe för 8 år sedan
3
Tjena! Ska ner till Amsterdam över några dagar helgen 10 Juli. Tänkte bara höra om någon vet något schysst boende som inte kostar allt för mycket. Kommer nästan inte tillbringa någon tid mer än att sova där så vill bara ha något rätt simpelt place med säng och safebox :) Tack på förhand! // ...
Vart ska vi bo/äta i Amsterdam?
Nederländerna Cissiburg, 14 sep. 2008
Updaterad av Matt1as för 10 år sedan
8
Hej, Vi ska boka en weekend till Amsterdam nu i januari. Vill bo centralt! Vart ska vi bo? Namnge gärna förslag på hotel. Dubbelrum med frukost. Någon bra restaurang att rekommendera? Tack! /Cissi ... Robbowan: >Citerat från joje_66: >Kanske säkrast att titta här också innan man bestämmer sig för ...
Boka hostel Amsterdam?
Nederländerna Kallle, 25 juli 2008
Updaterad av Reseglad för 10 år sedan
3
Hej Jag och 3 kompisar tänkte köra ner till Amsterdam nu nästa vecka och stanna i någon vecka..vad jag undrar är om man behöver boka rum på hostel/hotell eller om det är väldigt lätt att hitta boende där så man bara drar ner och väljer på plats? ... Mpc: Hej vi ja jag omin fru samt ett annat ...
Lägenhet i centrala Amsterdam
Nederländerna Jaanai, 4 feb. 2018
Updaterad av Birgere för 1 år sedan
1
4 ungdomar ska åka till Amsterdam i tre nätter i juni och vill bo i lägenhet så de kan fixa lite frukost själva. Någon som har tips? ... Birgere: Airbnb brukar funka bra i storstäder, däremot kan många hyresvärdar vara lite restriktiva med åldern. Hostel kan ju vara ett annat alternativ.

Om Amsterdam Holland, Europa

Arkitektur
Historia
Nattliv
Weekend
Shopping
Storstad

Amsterdam i Nederländerna är en stad med många ansikten. Här finns många museer, vackra kanaler, parker, pittoreska hus och liberala lagar.

Ett besök till något av Amsterdams alla museer är ett måste om du besöker staden. Rijksmuseum där du bland annat kan beskåda Rembrandts mästerverk Nattvakten, van Gogh-museet, Anne Franks hus och Rembrandt-museet är några av de mest kända. Ta dig gärna runt i stadens citykärna med cykel, precis som många av stadens invånare själva gör. Amsterdam är känt för sina vackra kanaler och många broar. För att uppleva stadens stadskärna kan du med fördel ta en båttur på kanalen. Amsterdam bjuder också på bra shopping och restauranger, när du vill slappna av kan du lägga dig på det gröna gräset i en stadens av alla parker, som Vondelpark eller Amsterdamse Bos.

Många väljer att hålla sig till stadens citykärna när de besöker Amsterdam, men för dig som vill ta dig lite längre bort kan den norra delen av staden vara ett bra alternativ. Amsterdam-Noord är ett trendigt och urbant område av staden där ateljéer och gallerier trängs tillsammans med caféer och krogar. Här finns även loppmarknaden i IJ-hallen, som är en av de största i Europa.