Boende Malaysia

25 apr. 2016 22:51
Visningar: 337
Vi är en familj med vuxna barn som har köpt flygbiljetter till Singapore (första stopp) och hemresa från Kuala Lumpur. Däremellan tänkte vi sola och bada och undersöka Malaysia. Vi har 4 nötter klara på ön tioman Island men har 10 dagar kvar att planera. Tacksam för hjälp och tips då det är vår första resa till Malaysia. Är det någon som har tips på hotell vore det toppen. Vi hittar inte så många hotell på hotellsajterna.
26 apr. 2016 10:39
Hej.
Om ni vill se KL på hemvägen så har jag skrivit lite om KL här:
http://city-lover-reser.blogspot.se/search/label/Kuala%20Lumpur
26 apr. 2016 17:24
Tack så mycket för Kuala Lumpur-tips. De ska vi studera innan vi planerar och åker. Vi har aldrig varit i Malaysia förut och 'förstår' inte riktigt hur man ordnar boende och vart man ska åka. Tips mottages tacksamt:)
27 apr. 2016 08:06
Om det är sol & bad ni främst är ute efter kan ni resa vidare norrut efter Tioman och avverka någon/några av de övriga öarna på Malaysias östkust (Kapas, Gem, Redang, Perhentian). Det är relativt billigt att resa med taxi. Ni kan sedan flyga billigt från exempelvis Kuala Terengganu till KL med AirAsia.

Passa även på att spendera lite tid i KL!
29 apr. 2016 17:44
Tack för tipset om öarna på östkusten. Hur är det I januari med vädret. Är det inte monsoon där då?
Av Sierra
29 apr. 2016 23:15
Vädret är som du misstänker inte det bästa i januari på Malaysias östkust. Nordostmonsunen ligger på och de flesta resorter är stängda och även båttrafiken ligger nere. Säsongen startar igen i slutet av mars.
30 apr. 2016 15:01
Hej, vi var 3 v i Malaysia i dec i fjol. Vi började med KL lite shopping och sightseeing bodde på Ancasa hotell. Åkte därefter till Penang, godaste maten ever. Finns en hel del shopping och som sagt massa god mat. Bra stränder. Men vår absoluta favorit är Langkawi. Kanonstrand massor att göra och rekomenderar Malibest resort. Mysigt och mkt prisvärt hotell direkt vid stranden.
Av Fundin
8 maj 2016 08:52
Kan rekommendera att kolla på den här sidan för mer info om vissa öar i Malaysia
http://www.malaysiaoar.se/
8 maj 2016 21:32
Tack så mycket för alla tips!!! Är det någon som vet hur det är på Borneo vid denna tid. Vi är lite sugna på att ta några dagar för att se djur och natur.
Bra boende KL-Langkawi-Koh Lipe
Malaysia Uleh, 20 feb. 2019
Updaterad av Klara_maria för 16 veckor sedan
3
I november eller december åker vi till KL-Langkawi-Koh Lipe är det någon som kan tipsa om mysiga boenden, inte alltför dyrt och lyxigt? ... Klara_Maria: Hej, Jag kom hem för knappt två veckor sedan från precis dessa platser. Ni kommer att ha det riktigt bra! Inget av dessa boenden är ...
Tips på boende Langkawi, Perhentian och Tengah
Malaysia Resenettan, 15 nov. 2018
Updaterad av Erik777 för 29 veckor sedan
9
Någon som varit på dessa ställen och kan rekommendera vilken strand och hotell man ska bo på Det ska vara billiga och mysiga ställen då vi backpackar, dock inte för enkelt. Vilken av Perhentianöarna är bäst om man vill ha fina stränder och lite folkliv? Är Tengah värt ett besök eller finns det ...
Boka boende Koh Lipe?
Malaysia Ms0010, 8 feb. 2018
Updaterad av J_sefors för 1 år sedan
4
Hej! Vi ska till Malaysia/Langkawi på bröllopsresa i höst och tänkte först bo några dagar på Langkawi för att sedan ta oss vidare ut till Koh Lipe. Fundering om vi borde boka boende innan vi åker på Koh Lipe eller kan man boka det på plats? Så svårt att veta vart man vill bo (beslutsångest) ...
Hotell/lgh tips Langkawi dec 2018
Malaysia Joheng, 11 mars 2018
Updaterad av Erik777 för 1 år sedan
4
Hej! Behöver verkligen lite tips ang boende på Langkawi, under högsäsong dec 2018. Kollat in diverse bokningssidor, men tycker att överlag är hotellen väldigt slitna. Förutom de riktigt lyxiga *****, men de är över vår prisklass:(. Vill gärna ha närhet till strand och gärna pool. Tips önskas. .. ...
Tips på hotell vid cenang beach
Malaysia Elinaqvist, 3 sep. 2017
Updaterad av Piam för 1 år sedan
4
Hej! Vi är ett par på 22 år som ska vara två veckor på langkawi och skulle gärna vilja ha tips på bra hotell vid cenang beach eller i närheten. vår budget är upp till ca 12000 kr för 13 nätter. Någon som har nått tips? ... Piam: >Citerat från Miasteffie: >Kan med varmt rekommendera Malibest ...
Boende Koh Lipe / Langkawi
Malaysia Emilyp, 17 juli 2017
Updaterad av Molla12345 för 1 år sedan
12
Hej! Vi är en familj med två vuxna och två barn (1 och 4 år vid avresa jan -18) som ska resa 7 veckor i Thailand och avsluta med Koh Lipe / Langkawi. Jag skulle behöva lite tips från någon som varit där :). Fakta: Vi älskar att ligga på stranden på dagarna, avsluta med en timme vid hotellpoolen ...

Om Malaysia Asien

Shopping, vita sandstränder, klarblått vatten och en grön natur – det här är en kombination som Malaysia kan erbjuda dig. Hit kan du åka för en avslappnade semester eller ha det som ett intressant stopp på din backpackingresa.

Vackra Malaysia består av öar och många av dem är så kallade paradisöar med kritvita stränder så långt ögat kan nå. Några av de mest välkända och populära öarna är Penang, Langkawi, Pangkor och Borneo, som främst är värt ett besök på grund av sina stora regnskogar. Vill du ha sol är Langkawi och Penang, liksom andra ställen på norra sidan av västra Malackahalvön bra val. På Borneo regnar det desto mer men där kan å andra sidan du få se vilda orangutanger, trädleoparder och elefanter.

Ett stopp i den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur är ett måste om du besöker Malaysia. Besök till exempel gallerian Mid Valley Megamall som bland annat innehåller ett tivoli, eller marknaden Jalan Petaling i Chinatown för att fynda. Kuala Lumpur är en billig stad att vistas i, inte minst vad gäller högklassigt boende och kollektivtrafik. Staden är dock mer än moderniteter – här finns också flera historiska avtryck från den brittiska kolonialtiden. Malaysia är ett resmål för dig som vill ha mycket av det goda, oavsett om det innebär naturupplevelser, bad eller storstadspuls.