Boende LA

7 feb. 2018 12:23
Visningar: 334
Hej!
Nu har jag surfat runt på olika trådar gällande boende i Los Angeles och blivit lite klokare men inte helt säker...
Vi kommer att tillbringa 4 nätter i LA i juli. Vi har alltså 3 heldagar till aktiviteter. Vi vill se stranden (Venice o Santa Monica), Hollywoodskylten, Walk of Fame, Rodeo Drive o.s.v.
Vi har nu bokat boende på Abbot Kinney i Venice men tvivlar på om det är det bästa för oss. Kanske skall vi bo i West Hollywood i stället. Vi reser med en 13-åring och en 8-åring så säkerheten är givetvis viktig. Vet att Venice i alla fall förr var "ruffigt" kvällstid men stämmer det fortfarande?
Vi har alltså 4 nätter i LA men har inte jättelust att byta hotell då vi avslutar en roadtrip här och tänker att vi nog är ganska trötta på hotellbyten;-).
Hur hade ni gjort? Tacksam för reflektioner kring detta.
En bonusfråga: vi kommer att äta på Craig's sista kvällen då det verkar vara kändistätt. Några andra bra tips för lite "kändisspotting?"
Tack på förhand!
9 feb. 2018 10:44
Jag skulle rekommendera att bo i Santa Monica, det är ett mer familjevänligt område än Venice Beach som kan vara lite skumt kvällstid/nattid. West Hollywood är mer av ett festområde där en del kan vara olämpligt för barn, samma gäller Hollywood som är väldigt slitet och osäkert på sina håll. Santa Monica/Westwood/Beverly HIlls är de säkraste områdena i LA som alla ligger på the west side. Venice fungerar dock om ni inte är ute och går i mörkret annat än på huvudgatan.. ligger ju lite off och inte lika central som Santa Monica t.ex. Från Santa Monica når du lätt Hollywood/Downtown vid motorvägarna, samt Malibu via PCH. Undvik att köra bil i rush hour mellan 6-9 på morgonen samt 16-19 på kvällen... det kan ta en timma på en sträcka som tar 10 min om man hamnar mitt i den värsta trafiken.
Kändishäng - Chateu marmont i West Hollywood/Hollywood är där alla kändisar hänger, är så kändistätt att det står paparazis utanför , är i princip kändisar där varje kväll men prisnivån är relativt hög och man måste vara uppklädd för att komma in, ibland är det fullbokat, så det är bäst att försöka komma in innan middagsrushen börjar - delvis innan kl 17.
Av Jeinel
28 maj 2018 19:50
Vi bodde på Airbnb i hancock park när vi var i Los Angeles med två barn i ungefär samma åldrar. Hancock park kändes tryggt och mysigt. Det består mestadels av äldre, stora villor och har en stor judisk befolkning. Hancock park var en gång vad Beverly Hills är idag. LAs borgmästare bor där. Det ligger mitt i smeten, 5-10 min söder om Hollywood (Man kan se Hollywoodskylten). Kör man västerut kommer man till Santa Monica/Venice på 20-40 min beroende på trafik och ungefär samma tid åt andra hållet till Downtown.
Det gränsar till Korearown och är ganska nära Silverlake.