Boende Koh Phangan & Ao Nang

15 aug. 2011 10:32
Visningar: 1228
Hej!
Jag skulle vilja ha lite tips på bra och billigt boende på Koh Phangan och I Ao Nang. Jag har varit mycke i Thailand men har inga givna boenden på dessa ställen..
På Koh Phangan vill jag gärna bo på eller i närheten av haad rin och i Ao Nang vill jag bo vid Ao Nang beach och inte längre bort än Mc Donalds. Runt 1500 baht men helst inte mer under peak/högsäsong. Egen toa och fräscht är ett krav.

Mvh
Johanna
15 aug. 2011 16:51
PALITA LODGE på Haad Rin är helt outstanding. Fräscht familjedrivet hotell på bästa strandsträckan. Vi blev så väl mottagna av ägare och personal. Riktigt bra, fräsch, frukost ( den bästa vi ätit någonsin i Thailand) med många valmöjligheter ingick i priset. Su och hennes personal gör verkligen allt för att man ska trivas. Vi var där nu i sommar och bodde till riktigt bra pris. Jag kollade på sawadee.com nu och priserna ligger på lite mer än 1500 THB under fullmoonperiod, men det är det väl värt. Vill man ha möjligheten till lite lugn och ro så boka gardenbungalow, inte beachfront. Ett tips om man vill kunna sova... De var väldigt tillmötesgående och vi bodde för 2300 THB hela familjen (2 vuxna, 3 större barn)
Ett annat alternativ är Seaview Sunrise Resort, men det är betydligt enklare standard, väldigt basic, bara fläkt, inte jättefräscht. Kostade under samma period 800 THB/natt för en bungalow för 2 pers utan frukost. Väldigt trevlig dam, Tim, som driver stället. Vi bodde där i en beachfrontbungalow en natt men valde att flytta eftersom vi inte sov en blund den natten (och det var inte fullmoonparty utan bara "vanligt" festande) Vi fick ha två bungalower där så vi betalade 1600 THB utan frukost. Det i förhållande till de 2300 THB med frukost på Palita med pool, ac, poolhanddukar gjorde valet enkelt. Vi kan varmt rekommendera Palita Lodge och skulle inte tveka på att åka dit igen. Missa inte restaurangen Fatman som ligger på en liten tvärgata uppe i byn. Kanongod mat till en billig peng! Trevlig resa. Hör av dig om du undrar ngt mer!
Mvh Fam Fis
15 aug. 2011 17:54
Hej

Jag kan ge dig 3 tips på boenden i Ao Nang, som jag gav till en tidigare resande medlem...alla 3 ligger bara ett stenkast till beachen i Ao Nang. Men som du kanske vet så är själva Ao Nang Beachen inte en av dom bästa. Man brukar ta någon av longtail båtarna som ligger vid stranden i Ao Nang till någon av alla underbara öar som finns nära, som tex Poda,Chicken, Hong eller Railey West.

Ena tipset är "Southland House" som bara har 6 rum, rum nr 2 är det störst med 2 stora dubbelsängar perfekt för 4, som sagt nära till beachen och bara 30 m till restauranger mm.
Rum nr 2 på andra våningen har a/c och är rent och fräscht. Dusch och toa naturligtvis. Liten balkong, safebox och kylskåp. Ca pris under högsäsong 1500 THB. Ingen frukost.
Skulle tro att priset under lågsäsong (juli) kostar under 1000 THB/natten.

"Southland House" har ingen websida eller mailadress.. .

245/15 Moo 2
Ao-Nang Muang
Krabi, Thailand
Tel +66 75 637316 (bokas via detta telenummer)
+66 86 8005684 (General manager)

Det andra boendet är ocxså ett guest house
"Me Mee Bungalows" som ligger mycket nära allt som Ao Nang kan erbjuda...priset för deras ac rum ligger runt 800 THB /natten ingen frukost.
http://www.yourkrabi.com/mimi-bungalows/#hotelreview

Sista boendet är lite dyrare och är ett hotell, som ligger på beach gatan och är mycket populärt.
"Wannas Place" ingår frukost
http://www.sawadee.com/hotel/krabi/wannasplace/

Sen angående Koh Phangan, så har jag ej bott på ön, bara varit på dags utflykt från Koh Samui som ligger bara 20 min bort med båt.
Men jag kan säga att Phangan var en stor positiv överraskning, som vi säkert kommer att återkomma till!

Du ville bo nära Had Rin på Koh Phangan, då kanske du är lite nyfiken på "Full Moon Partyn" som äger rum på Haad Rin Nok Beach varje månad!
Skickar med lite nyttig info om detta om du är intresserad... http://fullmoonparty-thailand.com/

Lycka till/Muangthai