Boende Koh Mook och Koh Bulone

2 maj 2015 10:32
Visningar: 357
Hej,

Letar boende på Bulone och Mook. Ska bo i endast ett par-tre nätter på varje ställe och vi vill testa att bo med barnen (fem och nio år) enkelt i hydda. Tycker t ex Bulone resort är lite för dyrt, och det skulle vara spännande att bo lite enklare några nätter på vår resa. Tips?

Tack på förhand!
Av Sierra
2 maj 2015 15:43
Ang boende på Bulon:

Förutom Bulone Resort, Pansand Resort och Marina Resort finns ett flertal enklare typiska backpacker boenden på Bulon. De går inte att boka online utan ni får kolla runt när ni är på plats. Ni kan ju även kolla med killen som kör longtailen ni åker med in till stranden när ni blir avsläppta från speedboaten.

De ligger i Panka Bay Village på den norra delen av ön mellan Panka Yai och Panka Noi där lokalbefolkningen bor. Här har du några namn: Jungle Hut, Chalolae Resort, Panka Resort, Sulaida Resort, Viewpoint Resort och Jiab Bungalow. Där finns även enklare restauranger med billig bra mat.

Bulon är ju en liten ö så det är inte långt om man knalla till de "finare" resorterna och beacherna på ostsidan.
2 maj 2015 17:26
Tack Sierra, tror du det finns boende i dec utan att ha bokat i förväg?
Av Sierra
2 maj 2015 19:04
Svårt att säga men jag skulle tro det då dessa boenden inte är så kända och man inte kan boka.
2 maj 2015 21:19
Hej igen, läste precis i annan tråd att du skrivit att det inte går båt mellan Lanta och Bulon? Vi börjar på Lanta, vidare till Bulon, Kradan och Mook. Ordningen på de tre sistnämnda öarna är inte bestämda, utan styrs av hur båtarna går (efter att jag läste ditt inlägg!). Hur skulle du rekommendera rutten?
Av Sierra
2 maj 2015 21:39
Jag vet inte var du läste detta men det måste i så fall vara i en tråd om transporter i low season.

Under high season är det full fart i Andaman Sea mellan öarna. Tidtabell och priser har du här:
http://thaibeachtravellers.com/transport

Det finns även möjlighet att åka färja med Tigerline, dock ej till Bulon. Deras website uppdateras nu och presenteras i augusti.