Boende i närheten av Hout Bay

8 aug. 2016 22:28
Visningar: 249
Hej,

Vi är på väg till SA och Jag håller på att boka olika boende då vi kommer att åka Garden Route. Vi kommer att avsluta resan med två nätter i Kapstaden-området. Under de två dagarna ingår att besöka Godahopp och pingvinerna. Därav har jag valt att titta på boende söder om Kapstaden.

Jag har tittat på ett boende i Hout Bay som heter Dreamhouse Guest House och ligger på Mount Rhodes Drive i Hout Bay. Upptäckte av en slump att det låg en mindre kåkstad i närheten. Vad tror ni är det osäkert område? Ska jag försöka hitta ett annat boende? Något annat boende att rekommendera?
8 aug. 2016 23:13
2012 spenderade jag 2 månader i Sydafrika och jag råkade ut för mer konstiga situationer med vita sydafrikaner än vad jag gjorde med den färgade befolkningen. Kåkstäder finns det i stort sett runt alla sydafrikanska städer och de är av olika storlek. Majoriteten av de som bor där är helt vanliga människor. Bilden av kåkstäderna som områden i total misär och moraliskt förfall är mer en bild som media målat upp.
Jag tror inte du behöver vara orolig.
Men några tips att ta med er på färden.

Lås alltid bildörrarna när ni kör bil.
Se till att ni har full tank när ni ska åka längre sträckor. Ibland kan det vara jobbigt att hitta tankstationer.
Åk taxi, det är billigt och bekvämt.
Risken att man blir rånad minskar om man lämnar den dyra klockan hemma tillsammans med de fina smyckena. Dela upp pengarna i olika fickor och han en plånbok med några hundra rand i som ni kan lämna ifrån er ifall Knocke och Smocke dyker upp.

Ha så trevligt på resan! Sydafrika är fantastiskt!