Boende i närheten av Bangkok

Av Oolof
18 nov. 2007 12:27
Visningar: 395
Hej,

Vi är ett medelålders par som skall besöka Kambodja i början på december. På ditresan har vi en övernattning i Bangkok och på hemresan skall vi tillbringa fem nätter inte alltför långt ifrån Bankok innan vi åker tillbaka till Sverige. Vi har besökt Thailand några gånger tidigare men aldrig varit öster om Bangkok.
Vi skulle gärna vilja ha tips på boende natten före flighten till Kambodja (inte alltför långt ifrån flygplatsen) samt förslag på boende de sista fem nätterna. Är Pattaya ett alternativ? Har hört mycket negativ om orten. Vi skall bada, shoppa och äta gott.
MVH//Olof
Av Ej
18 nov. 2007 13:38
Hej!
Hotel i Bangkok är jag inte så bra på. Har alltid bott på The Tawana, ett jättebra hotel.Tvärs över gatan ligger patpong nattmarknaden. Det tar nog 30-40 min med taxi från flyg platsen.
Dom andra fem nätterna skulle jag föreslå Koh Samet, som i allafall för oss (medelålders också) är ett bättre alternativ.
Kanske inte så mycket shopping.Vid Ban Phe (därifrån färgan går) finns en del shopping. Koh Samet är Bangkok bornas veekend mål.
Hoppas ni fick något att fundera över.
Av Ullatti
26 aug. 2008 19:30
hej jag o min familj var i bkk i maj mån.bodde då på ett hotell som heter.: veing thai ,den ligger nästan nästan vid koshan road.bra med fina o billaga restauranger o eftm /kvälls marknader, veing thai ligger ca30/40 min från flyg slatsen .continental frukust ingår .ja gvar hel nöjd, med hotellet o med omgivningen.kram o trevlig resa
Av Ullatti
26 aug. 2008 19:53
hej igen. har varit ett ex antal gg i pattya/ jomtien.o jag har tagit med min mamma o min moster dit, ja o dom hade oxå hört negativt om det, men dom fick en annan uppfattning/bild på plats. dom åker gärna fler .gg .det finns öar som man lätt kan ta sig dit.antingen hyra en själv m kapten eller åka turist turer.finns stora shopping center o massa olika dag .o kvälls marknader tis o fred har dom en jätte marknad ligger mitt emot kinesiska chopping centrat.fråga er fram.. bor själv dock ej inne i pattya...bor i jomtien .på ett litet hotel som heter mermaid,s beach resort. det är ett litet fd danskt ägt hotel .det är lite slitet men mysigt,tevlig personal bra servis bra mat. finns swiming pool safty box o tv o kyl på rummen kostar ca 800/900 bath p rum inkl frukust.pruta lite : ) standen ligger ca500m från hotelet,har varit på olika ställen , men hamnar alltid i jomtien....pattya centum på kvällen är ganska så stökigt så dit gillar jag inte o vara . kram o ha det bra
Av Marika
27 aug. 2008 00:31
Ca. 3 timmars bilres öster om Bangkok ligger Ban Phe och här hittar ni lugn och ro varvat med massor av upplevelser "tunt knuten" för den som vill det. Priserna är också mycket lägre än på de mer kända turistorterna. Bo tex. i lgh för från ca. 200 SEK/natt för en nyrenoverad 2:a 50 meter fråna straden i VIP vid Mae Rumphungstranden. Läs mer på min sida och se bilder eller kolla in http://www.mabelhouse.se där ni kan boka boendet och se vad som finns att göra.

För boende i Bangkok rekommenderas för den som vill shoppa till bra priser Pathumwan Princess Hotel. Hotellet ligger i samma byggnad som bangkoks enligt mig bästa shoppingcenter MBK. Man tar bara hissen ner till något av de 7 våningarna med affärer. Har men ett inte lite shopping intresserat resesällskap kan de ta ett dopp i den stora poolen på taket eller gå på bio i samma hus.

Ha en trevlig resa!
Av Mape
27 aug. 2008 10:07
Denna diskussion är från november 2007 RG medlem Oolof har inte varit här på 40 veckor.Tack ändå Marika//Kram Mabel
Av Jesperw
27 aug. 2008 12:24
Hej,

Pattaya kan vara ganska stökigt och jag skulle inte rekommendera det. Tidigare inlägg om Ban Phe är ett spår som jag själv skulle föredra. Från Ban Phe är det nära till Rayong och du har båtar till Koh Samet som är supermysigt.

Din resebyrå kan säkert tipsa om vad som funkar för just er.