Boende i Kroatien

Av Chicki
30 maj 2012 13:56
Visningar: 1150
Vi är ett par som ska åka till Kroatien de två sista veckorna i juli. Vi har bara bokat flyt till och från Split och hade tänkt åka runt och bo på 3-4 øar, funderar på Vis, Hvar, Mljet... Men vi har inte bokat något boende. Borde vi gøra det innan vi åker eller kan man løsa det på plats? Vi är inte så kräsna när det kommer till boende. Bed&Breakfast eller hostels mm? Några tips på boende? Biligare att boka innan eller ordna det där? Finns det ledigt boende tillgängligt under høgsäsong?

Tacksam før svar! :D
Av Desires
30 maj 2012 21:35
Ja Kroatien är härligt! Har varit där flera gånger, även på Vis och Hvar. Vis är en rofylld, avkopplande ö, medan Hvar är lite mer "hektisk", fast den ön är otroligt vacker. Byn Hvar på ön är väldigt mysig, men
gillar man inte att vara bland mycket folk kanske inte bästa tiden där är juli...Att bo i Starigrad eller Jelsa kan jag tänka mig är lugnare, men Hvar måste ni ändå se om ni är på den ön.

Vi hyr alltid privata lägenheter där och det gör jag i förväg - Men jag gör det bara för att vara säker på att få det jag vill ha. En del lägenheter förbokas redan ett år/ett halvår i förväg har jag sett... men är man inte så noga med boendet tror jag inte det är problem att hitta något när ni kommer fram. Men hostels eller B&B har vi aldrig bott på i Kroatien, så det kan jag inte tipsa om.

Och i en privat lägenhet kan du få både större yta, mysig balkong med utsikt mot havet/byn, och tips från lägenhetsuthyrarna. Vi njuter av att handla färskt bröd på morgonen o inta en god frukost på balkongen, annars brukar vi äta ute på restaurang.

Här har jag skrivit om Vis på min reseblogg om du vill titta http://www.desires.se/#post136

och om Hvar här http://www.desires.se/#post10

Mycket tips kan du även hitta här:
http://www.semesterkroatien.se/

Hör gärna av dig om du har mer frågor!
Av Desires
31 maj 2012 10:47
Glömde säga att det är INGEN prisskillnad om man bokar i förväg eller inte. Det är väl mer att
det kan vara svårare att i juli få det perfekta boendet, men någon typ av boende finns alltid
att tillgå även om man ej förbokat. Det står alltid "gummor" med skyltar på boenden, när man anländer med bussarna eller färjorna till de olika platserna!

Ön Hvar är dyrare än andra öar. Där ligger boendet under högsäsong (om man vill ha balkong, helst med havsutsikt) på ca 50-90 EUR per lägenhet och dygn (alltså för 2 personer). Men senast jag var i Kroatien pratade jag med en kille som betalade bara 25 EUR per dygn för en lägenhet......utanför Hvar stad. Så visst kan man hitta billigare lägenheter i Kroatien om man inte - som jag - önskar bo nära byn och ha balkong med havsutsikt. Men som sagt - juli är högsäsong och därför dyrare!

På Vis kan man nog hitta lite billigare lägenheter än i Hvar, men vår favoritlägenhet Kolelastra i fiskebyn Komiza kostar 80 EUR under högsäsong (50 EUR annars), och lägenheterna Dubra
i samma by kostar 65 EUR per natt i juli. (Boka i så fall den lilla studion Lavender högst upp m underbar utsikt!) http://www.desires.se/#post136 . Så även Vis har blivit lite dyrare det senaste året.

Om ni vill söka lägenhet, hotell, B&B i Kroatien och boka i förväg kan ni även söka här:
http://www.adriagate.com/sv/index.aspx