Boende Canggu, Ubud , Uluwatu och Nusa Lembongan

Av Jica
17 apr. 2016 12:55
Visningar: 1341
Skulle bli jätteglad för tips på bra, prisvärda boenden i Canggu, Ubud, NL och Uluwatu. Det finns såååå mycket att välja på och jag tänker att ni är många som besökt dessa platser som kanske skulle vilja komma med bra tips. Även tips på "vad får man inte missa när man är på Bali" mottages med glädje.
18 apr. 2016 18:08
Var på Bali i januari. I ubud bodde vi på beji resort. Väldigt fint och bra prisklass. Infinitypool mot en grönskande dal. Kan rekommendera att fara och kolla på kecak dance i ubud. Det är en sorts teater/elddans typ.
Uluwatu bodde vi på pinkcoco hotell. Hur mysigt hotell som helst. Nära padang padang beach som är en ganska liten strand men mer badvänligt än kuta osv. Inget att rekommendera om du har klaustrofobi då man går nerför en smal trappa genom en grotta för att komma till stranden. :) Påväg från hotellet till stranden ligger en restaurang som heter omburger. Där har dem de bästa burgarna jag och min kille ätit. Bra vegetariska alternativ!
Har du tid rekommenderar jag verkligen att ta en snabbåt till Gili trawangan. En liten ö utan motorfordon med bra uteliv och kritvita stränder och havssköldpaddor som simmar förbi hela tiden.
Av Jica
18 apr. 2016 19:25
Hej, tack:) Ska kolla in dina tips. Funderat på Gili men inte bestämt än, blir bara borta ca 15 dagar.
19 apr. 2016 12:44
Jag skulle rekommendera Villa Kalisha om du/ni vill ha ett privat boende i Ubud, där egen kock och stor pool också ingår. Jättefint och prisvärt! En villa för fyra personer max, ligger fantastiskt fint! (http://www.29grader.se/2015/03/villa-kalisha-fantastiskt.html). Även Komaneka i Ubud är bra och vackert, samt Ubud Hanging garden. Dock dyrare/lyxigare ställen.

På Lembongan är favoriten helt klart Bream Beach Hut´s. Och generellt så gillar jag Lembongan och Ceningan bättre än Gili. :)
Av Jica
19 apr. 2016 13:00
Hej Christinee! Jag följer din blogg:) så himla inspirerande! Den villan ser jättefin ut men blir tyvärr något dyr för mig ensam:( Inget annat tips där? Lembongan blir det nog iaf. Andra värdefulla tips om vad jag inte bör missa?
19 apr. 2016 20:29
Hej.
Jag har svarat i ovanstående länk. Bode på ett familjeägt B&B i Ubud, DemankHouse, ca200:- inkl frukost. Familjen är jättetrevliga. De kan också hjälpa dig med transporter, turer mm. Kan rekommendera Warung Sopa, en härlig restaurang bara 60m från Demank House. Vegetariska rätter till bra priser. Gillade Pumpkin soap. En annan restaurang var Fair Warung Bale, på Jalan Sri Wedari.
Besök gärna ngt vattenfall ex Git Git, guidad cykeltur, matlagningskurs, vulcantrekking. Sedan måste du ju testa ett spa. Jag betalade 230:- för 2 timmar.... Och då var det ett bra spa....
Förutom Git Git waterfall, så var duschen på rummet det mest svalkande. Boendemed pool som var lika temp som luften kändes överflödigt.

/Jens