Boende

19 jan. 2016 11:47
Visningar: 196
Hej,
vi här 2 st damer, 50+, som just bokat en resa i sista stund till Mexiko, en charter men vi tänkte göra lite egna utflykter, funderade att några dagar bo på någon av öarna Isla Murjeres eller Holbox, Är det någon som har förslag på boende som inte kostar för mycket men ändock kan passa oss som inte är backpackers men ganska resvana från Thailand och Indonesien.
Andra tips tas tacksamt också emot.

20 jan. 2016 04:28
Hej!

Har varit på Yucatan-halvön i snart 2
veckor nu, och har verkligen jobbat på att undvika turist-ställen.

Flög in och ut från Cancun, men förutom att hämta hyrbilen så var det ingen anledning att stanna där.

Har inte varit till Isla Holbox, det verkade vara lite dyrare & mer turistiskt där. Vi åkte till El Cuyo, en liten fiskeby lite västerut istället, underbart!

Boende beror förstås på hur ni vill resa, om ni kan någon spanska etc. Vi har bott mestadels på AirBnb, tycker det ger sååååå mycket mer upplevelser jämfört med hotell.

Några nätter har vi varit "tvungna" att använda www.booking.com, eftersom det inte funnits någor AirBnb-boende ledigt just då.

Vi har åkt runt med hyrbil, och varit till El Cuyo (toppen!), Progreso (fint, men inte lika mysigt), Merida (jättefin kolonialstad, men en ganska stor stad), Celestun (charmig fiskeby), Valladolid (jättefin kolonialstad), Tulum (fin strand men helt by. helt förstörd av turismen), Macxario Gomez (jättekul, bodde i hyddor i jungeln tack vare AirBnb), Mahaual (lite deppig fiskeby med för mycket turist-känsla), Bacaral (bästa på hela resan, ska dit igen för våra sista dagar här), och Playa del Carmen (hoppa över, ungefär lika charmigt som Playa Ingles på Gran Canaria).

Så om ni är lite äventyrliga (och det låter ju som det), se det "riktiga" Mexiko med härliga människor, underbar miljö & mat. och hoppa över turist-ställena.

Ett sista tips om ni ska hyra bil: Mexiko har lite speciella regler ang. försäkring, och även om bilen bara kostar $ 15 per dag, så kan försäkringen bli $ 35 till per dag. Tack och lov så läste jag en del bloggar (från USA) om detta, och hyrde från ett ställe i Cancun (America Car Rental), och de hade alla försäkringar inkluderade (till ett mycket bra pris).

Ha en härlig resa, och om ni inte provat AirBnb än, så gör det! Det ger mycket mer upplevelse till resan.
20 jan. 2016 08:41
Tack snälla för svar,
har inte funderat på bil men det kan ju vara ett alternativ.