Bob Marley turen

25 aug. 2011 14:56
Visningar: 1248
Någon här som åkt Bob Marley turen på Jamaica?..Vill veta allt :-)
Ska åka på en Västindienkryssning och vill gärna se var han föddes osv...
såg ju honom live 1980 på Gröna Lund :-)
Av Masker
25 aug. 2011 23:08
wow du såg honom live!
Jag har varit till Bob Marley meseum på Jamaica. Det finns två. Ett är hans födelseplats Nine Miles och där är han också begravd i ett mausoleum. Väl värt ett besök. Fin resa upp dit, mycket att se och även otrolig känsla att vara på den platsen. Sen finns ett museum på 56 Hope road, Kingston, hans hus och recording studio. Där finns en massa intressanta memoribilia. Bland annat ett rum tapetserat med tidiga artiklar om Bob Marley, hans kläder etc. Ska du välja ett är Nine Miles oförglömligt!
Hoppas du får en fin resa.

Lena
1 sep. 2011 13:33
Ja jag gjorde det :):)... sanslöst

Vi åker kryssning dit och hamnen är Falmouth så de tär långt till Kingston,.... tror jag ....?
Av Masker
3 sep. 2011 12:07
Det är ca 15 mil till Kingston och ca 5 mil till Nine Miles från Falmouth. Ön är inte så stor men vissa vägar kan vara både smala och dåliga (potholes). Men det finns också nya breda motorvägar t ex mot Kingston. Men som jag sa om du inte hinner båda så är Nine Miles väl värt ett besök. Och resan dit är också fin. Falmouth är en gammal fin stad att promenera runt i, prata med folk, lyssna på patois, äta jerk chicken.

Bless, Lena
Av Urkult
12 apr. 2014 15:08
Nu har vi äntligen bokat resa till Jamaica till julen 2014! Och vi kommer att bo på Nigril.
Undrar om någon har åkt till Kingston från Negril? med buss eller vad som det finns? Skulle vilja besöka Bob Marley museum där! Nåt tips om tur från Nigril till Kingston? vet avstånd är ca 22 mil.