Bilresa till Norge

22 apr. 2017 15:24
Visningar: 2470
Hej! Vi är två personer från Sverige som tänker resa med bil genom delar av Norge, detta blir första gången och vi har några funderingar kring resan som vi hoppas att ni kan hjälpa oss att svara på.

Vi startar i Sverige, Skellefteå och kör enklaste vägen mot Flåm. Emellan Skellefteå och Flåm tänkte vi stanna i Hamar för övernattning. Från Hamar fortsätter vi mot Flåm. Från Flåm åker vi vidare till Jotunheimen. I Jotunheimen är vi osäkra på vad vi ska göra, vi är inte vana vandrare, men skulle gärna vilja testa någon lämplig led för oss, har ni några tips? Var kan vi övernatta i nära anslutning till vandringsled (vi tar med oss tält)? Från Jotunheimen åker vi vidare till Geirangerfjorden och där tänkte vi också övernatta i tält, har ni några tips på var vi kan göra det? Från Geirangerfjorden åker vi vidare till Trollstigen och där tänkte vi också övernatta i tält, har ni några tips på var vi kan göra det? Till sist undrar vi hur mycket trafikavgifterna och campingplatserna kostar?

Mvh /Julia Nilsson
22 apr. 2017 16:54
när ska ni åka? inte nu hoppas jag.
det är full vinter i Norska fjällen och 10-15 minusgrader så är ni inga vana vandrare så avråder jag att både campa och vandra i fjällen.

har dock varit på en del av dessa ställen och det finns campingplatser överallt. ofta alldeles i närheten av sevärdheterna.
men som sagt är det inte säsong än, tror dom håller stängt ett tag till i alla fall. kostar väl annars ett par hundralappar att tälta.
vet inte vad du menar med trafikavgifter, menar du vägtullarna som du åker förbi? det är i så fall väldigt olika vad det kostar. Allt från 10kr kanske och upp till över 100kr
du får räkningar hem.
22 apr. 2017 17:05
Tack för snabbt svar! Vi kommer att åka första veckan i juli. Hur brukar det fungera med campingplatserna om man tältar, behöver vi reservera/boka platser i förväg?
23 apr. 2017 13:40
jag har aldrig bokat camping innan och det har aldrig varit några problem. annars kan du ju slå upp tältet någon annanstans. Det är allemansrätt i Norge så det är lugnt :)

Kan tipsa om en camping vid Geirangerfjorden. ligger upp för serpentinvägen när du är vid fjorden. Väldigt fint. Ligger helt intill ett stort vattenfall också, så man sover riktigt skönt av det ljudet i bakgrunden :)

Då har du riktigt nära dessutom till alla sevärdheter och vandringsleder och så. Ligger bara några hundra meter från den klassiska utsiktsplatsen vid geiranger där man ser ut över fjorden.
23 apr. 2017 13:43
Tack för tipset, det låter som en härlig övernattning! :D Vet du om väderförhållandena brukar vara bra i början av juli? :)
23 apr. 2017 14:36
Citerat från Juliajosefinnilsson:
Tack för tipset, det låter som en härlig övernattning! :D Vet du om väderförhållandena brukar vara bra i början av juli? :)
ja i juli är det vanlig sommar där. Dock beror det på hur högt ni ska vandra. ju högre upp , desto mer snö :)
men du ska bra högt upp om du ska ha snö mitt i sommaren, inge man behöver oroa sig för om man inte ska upp på många tusen meter :)

dock var det lite snö på vissa ställen när jag var och vandrade till kjeragbolten. kanske 1500meters höjd. men det var fortfarande sommar.

men geiranger och trollstigen och så är det vanlig sommar som sagt :)