Bilresa mellan Flagstaff och San Francisco

3 juli 2016 18:37
Visningar: 132
Som en del i en längre resa ska vi förflytta oss med bil från Flagstaff till San Francisco i början av oktober i år. Vi har planerat för tre övernattningar under vägen.
Tänkt rutt är;
Dag 1 Flagstaff till närheten av Death Valley (via Las Vegas?) vi ska inte stanna i LV, där har vi redan varit.
Dag 2 Death Valley till Mammoth Lakes, via väg 395
Dag 3 Mammoth Lakes till Sacramento via Sonora Passet (väg 108), alternativt väg 120 om tid/väder kräver det.
Dag 4 Sacramento till San Francisco

Det är vår första tripp till USA och vi har lite svårt att bedöma rimligheten i detta. Vi kommer från Grand Canyon och vill inte bara se nationalparker, men gärna lite vackert längs vägen.

Någon som kan hjälpa oss och bedöma rimligheten i detta eller komma med lite tips på vägen?
Av Marulk
3 juli 2016 21:26
Låter som en fullt rimlig resplan. Hgw395 är en favorit i vårt tycke, oerhört vacker väg. I början av oktober lär det redan vara snö på topparna. Mammoth Lakes är en mycket mysig liten stad. Sonora Pass är också vackert. Ni passerar på hög höjd. Alternativ är som du skriver via Tioga Pass o Yosemite, väg 120. Tror inte att det ska vara ngt problem i början av oktober. Man vet dock aldrig med väder. Båda passen Sonora o Tioga är stängda på vintern, men sällan så tidigt. Efter det pass ni väljer, kanske ett tidigare stop än Sacramento. Därifrån är det nämligen bara 1,5-2h beroende på trafik till SF. Alternativt kör ni mot nv efter Sacramento o tar er via Sonoma o Napa sedan över Golden Gate in mot SF. Rekommenderar ett stop i Petaluma o Lagunita brewery.....om man gillar öl förstås 😉
Vi är just hemkomna från en 4e resa i just dessa trakter så fråga på bara 😀
3 juli 2016 21:56
Stort tack för feedback och nya tips! Nu är jag rejält sugen på att ge mig av 😊. Men att planera och läsa på är också en stor del av nöjet.
Av Marulk
3 juli 2016 22:02
Citerat från Kerstinulla:
Stort tack för feedback och nya tips! Nu är jag rejält sugen på att ge mig av 😊. Men att planera och läsa på är också en stor del av nöjet.
Absolut, reseplanering är 1/2 resan 😉 Vi köpte Randy McNally kartbok för ngr år sedan, kanon när man planerar rutt.