Bilresa Göteborg - Auvillar södra Frankrike.

23 juni 2012 16:40
Visningar: 4134
Hej !
Vi är en barnfamilj som åker på vår 1:a bilsemester i Europa.
Om man lämnar Göteborg på förmiddagen vid 10 hur långt hinner man ungefär om man tar vägen vi Öresundsbron och Rödby-Puttgarden innan man bör ta in på boende ? Hur många övernattningar tror ni man behöver det skall vara ca 220 mil ner. Vi bor gärna billigt typ Formula 1. Något annat ni tycker man skall tänka på förutom reflexväst och alkomätare ?
Tacksam för snabbt svar.
Ps Vi åker 30 Juni (Lördag V26)
Av Abbe1
23 juni 2012 21:33
Nu kanske detta inte är det svar du söker, men jag skulle rekommendera ta båten från göteborg på kvällen så är du framme i kiel i tyskland på 8-9 på morgonen utvilade och pigga, ät frukostbuffé på båten sedan är det bara köra från kiel till frankrike.
24 juni 2012 00:55
Hej!
Jag bor också i Göteborg och har bilat igenom Europa många gånger. Hur långt ni hinner beror mycket på hur många stopp ni känner att ni behöver göra. Med tanke på att ni har med barn och barn oftast inte vill sitta still allt för länge så antar jag att ni får göra något stopp då och då.

Ett tips är att åka på natten, mindre trafik och barnen kan sova.

Till Öresundsbron kör du på 2-3 timmar beroende på antal stopp.

Innan ni är i Puttgarden har det förmodligen tagit 6 timmar totalt med färjan. Om ni åker från Göteborg klockan 10 är ni alltså där kl.16

För mig att det är runt 50 mil ner till puttgarden så det kanske är lagom för en dag.

Hur långt man skall köra per dag är omtvistat men om det bara är att beta av mil så är 50-70 mil ganska lagom. Går givetvis köra längre men risken är att det inte blir någon semester då utan bara körandes.

Åkt till Spanien två gånger (Blanes och Barcelona) , (ca 220-230 mil) och då har vi stannat en natt i Frankrike (Lyon) på vägen ner. Alltså efter ungefär halva vägen. Det har fungerat bra.

Undrar du något mer så fråga på! Som sagt bilat genom Europa många gånger (Runt 1500 mil Totalt) i bla. Tyskland, Belgien,Holland, Frankrike och Spanien så jag har lite erfarenhet iallafall!

Lycka till!
Av Annl
24 juni 2012 09:20
Hej,

Vi har varit på bilsemester i Europa flera gånger med barn och ett bra tips - även om det är för sent för den här sommaren - är att åka biltåget från Hamburg. Ett suveränt sätt att resa med barn och mycket trevligare än att stå i kö på autobahn.

Du frågade hur långt man kan köra på en dag. Som längst har vi kört 105 mil från Rivieran till Köln. När vi kom fram var vi rejält trötta och det var bums i säng efter att vi fått lite mat och en dusch.

När vi kört till Rödby så har det tagit fyra timmar och sen tar båten till Puttgarten 45 minuter. Så du bör allt kunna komma en bra bit ner i Tyskland innan det är dags för att sova.

Bra tips för att spara tid är att äta lunch på båten mellan Rödby och Puttgarten.
27 juni 2012 11:35
du kan använda dig av viamichelin som ett bra upplägg på hur långt du kommer på en dag eller vill åka. vi åkte från hisingen till Salzburg på 16 timmar över Öresundsbron/Puttgarden, två barnfamiljer med en "massa" småbarn och storrökare.Tiden stämde ganska väl ut från michelins uträkning. Allt beror ju lite på hur tung högerfot, snälla barn och tålig fru du har.
Leta hellre upp övernattnings ställen en bit från motorvägen,om ni inte har jättebråttom. formula 1 är väl inte dom trevligaste övernattningsställena,
27 juni 2012 11:55
En sak till, När du kör i Tyskland och ligger i Vänsterfilen ha nästan mer uppsikt bakåt än framåt, Tyskarna är ganska snälla i trafiken även om det kan gå fort, byt inte från vänsterfil till höger fil bakom en lastbil utan kör om och lägg dig framför den. Blinka i god tid så att bakomvarande ser att du upptäckt honom och byter fil efter lastbilen. Eller om du vill köra om i vänsterfilen slå på vänsterblikers.
När det gäller fransmännen och du ligger i vänsterfilen vill dom gärna inte släppa förbi utlandsreggade bilar, häng isåfall på en fransman i vänsterfilen så går det lättare.
Om man vill köra "fort" tycker jag att 160-180 är ett bra tempo om man kör i Vänsterfil, mittfil. Mittfils körning 120-140. Sen beror ju allt på hur mycket trafik det är.