Bilresa 3 sjöar Maggiori, Lugano, Comosjön - Tips tack!

Av Desires
8 feb. 2016 23:12
Visningar: 2044
Har bokat flyg till Milano, flygplats Linate.
Har hört av andra att det är vackrast vid Comosjön och orten Bellagio mysigast. Vore jättetacksam för tips från er resevana vad ni tycker: OM man har 10 dgr runt kanske ska hålla sig till bara EN plats, t ex Bellagio och göra utflykter därifrån till de andra sjöarna?

Eller så har jag varit inne på att vi t ex skulle skulle ta en ort som t ex Stesa, Maggiorisjön, sedan kanske orten Valsolda ett par dagar vid Luganosjön, och avsluta med Bellagio 4-5 dagar.

Vore väldigt intressant att höra vad ni tycker, många av er verkar uppskatta Italien. Kanske ni t o m har ANDRA ORTER att föreslå i detta område som är mysigare än de jag nämnt. Bellagio är den enda ort jag hört positivt om tidigare. (Gardasjön har vi bilat runt vid ett annat tillfälle, så vi tänkte koncentrera oss på dessa sjöar nu.)

Jättetacksam för alla svar om detta område!
Av Birgere
8 feb. 2016 23:56
Härligt område om du undviker Juli och Augusti.
Stresa ska du definitivt ta några dagar i, därifrån gör du utflykter till tex Borromean öarna och gärna en dagstripp till Cannero, på båten beundrar ni utsikten tillsammans med goda Italienska viner.

Lugano är värd en övernattning eller 2 och Bellagio är väldigt fint och härifrån tar man båtturer på Comosjön. Däremot inget bra ställe att ha som bas om man ska bila runt.

Gillar du Italiensk mode och/eller skor så finns världens bästa shopping för sådant i trakten, speciellt Armani Outlet söder om Como och världens sko-huvudstad Parabiago. Även FoxTown kan vara värt ett besök.
Brukar alltid fylla garderoben när vi är i trakten.

Synd att ni landar på Linate istf Malpensa men det kommer att fungera ändå.
9 feb. 2016 00:02
Jag gillar Bellagio, men har läst om folk som tycker det är turistigt. Det är dock bra utgångsläge. Jag övernattade en natt och tyckte jag hann se en hel del genom att åka kors och tvärs med båt samt åka buss. Såg bl.s. Como, Cernobbio, Tremezzo och Lenno.
Sen var jag en natt i Stresa, som är mer turistigt med ligger mycket vackert. Lika lätt att åka runt med nåt där. T.ex. till Isola Bella, Santa Caterina del Sasso och Baveno.

Man kan såklart se mer än jag gjorde med 10 dagar är rätt lång tid...
Av Desires
9 feb. 2016 10:07
TACK för era svar Birgere och Worldofmarie, - jättemånga bra tips där!

Birgere: Varför är det en nackdel att landa på Linate tycker du? - Det var den flygplats jag hittade bäst tider för direktflyg, därför valde jag det.

Worldofmarie: Ja 10 dagar är rätt lång tid, men vi vill även njuta på plats i dessa pittoreska orter, så vi tänkte det skulle vara trevligt att stanna ett par dagar på varje ställe. Därför vill jag söka boende i de mysigaste orterna med vackert läge, det verkar ju finnas många sådana charmiga småbyar/städer i detta område.

Är det värt att även stanna i Milano något dygn, eller kanske trevligast att ägna all tid åt de vackra sjöarna med omgivningar?
9 feb. 2016 15:25
Har själv inte varit i Milano, men det kan säkert vara värt ett par dagar där.
Det fanns en shuttlebuss mellan Malpensa och Stresa när jag var där. Det kanske helt enkelt är bättre förbindelser därifrån.
Av Birgere
9 feb. 2016 17:46
Ska man till sjöarna inkl Como så ligger Malpensa och tom Bergamo bättre till.
Linate ligger ju på fel sida (sydost) om Milano så ni måste köra runt på ringvägen och beroende på när på dygnet ni kör kan det ta låååång tid även om det bara kanske rör sig om 8-9mils extra körsträcka.

Milano ska ni definitivt besöka, men en heldag räcker plus en eller 2 nätter. Fundera även på att besöka La Scala, tom jag som inte uppskattar sådan musik gillade att gå dit.
Av Desires
9 feb. 2016 23:13
Tack återigen Birgere och Worldofmarie!

Birgere: Vi inleder vår tur från flyget till Stresa; enl google ska det ta 1,5 timme dit, ca 11 mil, enl Google är det 7 mil längre den vägen, än från Malpensa, så jag förstår nu vad du menar.. Men det är absolut OK för oss 1:a dagen, vi har många dagar på oss...och vår första resa i just detta område! (Tyckte mycket om Garda, där vi var för ett par år sedan....) Ser verkligen fram emot detta!!
Av Birgere
9 feb. 2016 23:43
Personligen tycker jag området kring sjöarna ni ska till nu är flera klasser bättre än Gardasjön.
Landar ni i rusningstrafiken på eftermiddagen så kör medurs runt Milano annars moturs.